01.08.2014 12:32

Garkalnē ātrākie "Rietumu Delfin" riteņbraucēji

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Garkalnē ātrākie "Rietumu Delfin" riteņbraucēji www.aerobike.lv

Ceturtdien Garkalnes novadā norisinājās "Filter" velokausa piektā posma sacensības, kuru dalībnieki veica 20 km distanci.

Lai gan "Filter" velokauss pārsvarā ir domāts individuālā brauciena mākas pārbaudei un pilnveidošanai, šī posma formāts paredzēja komandu sacensības, kādas Latvijā netiek organizētas bieži. Katru komandu pārstāvēja pa četriem riteņbraucējiem, taču sportistiem bija iespēja startēt arī nepilnā sastāvā vai individuāli. Pavisam startēja 89 riteņbraucēji.

20 kilometru distanci uz Mālpils šosejas visātrāk veica "Rietumu Delfin" komandas pārstāvji Sandis Āķis, Uldis Ālītis, Andrejs Podāns un Krists Neilands. Braucot ar vidējo ātrumu 46,5 km stundā, viņi mērķi sasniedza pēc 25 minūtēm un 46 sekundēm.

Otrajā vietā ierindojās "Veloclub" komandas, kuras sastāvā brauca Aleksandrs Aleksandrovs, Artūrs Beļēvičs, Aleksandrs Rubļevskis un Mareks Kampe. Uzvarētājiem viņi zaudēja 21 sekundi un individuālajā vērtējumā ierindojās dalītajā piektajā vietā.

"Filter" velokausa kopvērtējumā pēc pieciem posmiem līderpozīcijās nostiprinājies Sandis Āķis (1764 p.). Viņš par 281 punktu apsteidz Ģirtu Vēveru un par 335 punktiem Aigaru Zvinguli. Līdzšinējais līderis un iepriekšējā posma uzvarētājs Artis Kalveits šoreiz nestartēja un summā atkrita uz 14. pozīciju.

Tiesa, jāņem vērā, ka seriāla kopvērtējumā tiks ņemti vērā seši labākie rezultāti sezonas septiņos posmos, bet pēdējā posma punkti tiks dubultoti. Komandu vērtējumā pirmo vietu saglabā "Trek Team" riteņbraucēji.

28. augustā Jūrmalā paredzētas sacensības 11 km individuālajā braucienā, bet "Filter" velokausa sezona noslēgsies 14. septembrī ar grupas braucieniem īsajā (38 km) un garajā (95 km) distancē.