30.07.2014 12:41

Pierīgas orientieristi finišējuši triju dienu sacensībās Smiltenes pusē

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Laura Leiboma Laura Leiboma www.magnets.lv

Orientēšanās kluba "Azimuts" rīkotajās sacensības "Azimuta 3-dienas" sportisti no Pierīgas novadiem guvuši panākumus gan elites konkurencē, gan atsevišķās vecuma grupās.

Pirmajā dienā orientieristi sacentās vidējā distancē, otrajā dienā veica garo distanci, bet trešajā mēroja saīsināto garo distanci. Uzvarētāji kopvērtējumā tika noteikti triju dienu rezultātu summā.

Elites grupā vīriem, sacenšoties ar gados vecākiem un pieredzējušākiem sāncenšiem, trešo vietu izdevās izcīnīt Uldim Upītim no Saulkrastiem. Orientēšanās kluba "Kāpa" pārstāvis distancēs pavadīja vairāk nekā divarpus stundas un uzvarētājam Kristapam Bērziņam zaudēja nepilnas 11 minūtes.

Elites grupā dāmām attiecīgi otro un trešo vietu ieguva ādažniece Laura Leiboma un Kendija Aparjode no Saulkrastiem. Uzvarētājai Mariannei Haugai no Igaunijas viņas zaudēja attiecīgi 15 un 35 minūtes.

Veiksmīgas sacensības aizvadīja Kukku ģimene no Ādažiem. Ruta uzvarēja S55 vecuma grupā, Volli bija labākais V65 grupā, bet Jānis ieņēma trešo vietu V35 grupā. Rolands Laveiķis no Carnikavas ierindojās otrajā vietā V55 grupā, bet Anda Upīte no Saulkrastiem bija otrā S14 jauniešu grupā.

Vairākas godalgas nopelnīja arī Siguldas orientieristi. S65 senioru grupā uzvarēja Maruta Habermane, V65 grupā otro vietu ieņēma Māris Mālkalnietis, bet trešās vietas – Magda Cigle (S16) un Nils Ciglis (V12).

Šīs nedēļas nogalē Turaidā norosināsies divu dienu Siguldas kausa izcīņa orientēšanās sportā.