29.07.2014 14:34

Carnikavieši uzvarējuši starptautiskā petanka turnīrā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Carnikavieši uzvarējuši starptautiskā petanka turnīrā www.ventcurling.lv

Divas dienas Ventspils Piedzīvojumu parkā norisinājās starptautiskais petanka turnīrs "Ventspils 2014".

Šogad turnīrā cīnījās 24 trijnieku jeb tripletu komandas no Igaunijas, Lietuvas, Krievijas, Baltkrievijas, Gruzijas un Latvijas.

Divu turnīra spēļu dienu laikā katra komanda aizvadīja pa desmit spēlēm. Pirmajai spēlei pretinieks tika izlozēts, bet nākamās sešas spēļu kārtas turnīrā tika aizvadītas pēc Šveices sistēmas. Pēc septiņu spēļu rezultātiem komandas tika sarindotas trijās grupās: pirmais astoņnieks pēc olimpiskā principa izspēles turpināja cīņu par uzvaru turnīrā, bet pārējās komandas – par uzvaru grupā un maksimāli labāku vietu kopvērtējumā.

Ventspils kērlinga klubā pavēstīja, ka fināls starp Latvijas komandu "MIG" no Upesciema petanka kluba un 2010. gada Ventspils kausa ieguvēju Lietuvas komandu no Šauļiem "Duktas" izvērtās vairāk nekā divu stundu garumā un netika pārtraukts ne saules svelmē, ne tai sekojošā smilšu vētrā, ne negaisā, ne lietū. Sīkstajā cīniņā pārāki izrādījās Upesciema klubu pārstāvošie carnikavieši Ginta, Māris un Gatis Miglāni, uzvarot ar rezultātu 13:11.

Trešo vietu izcīnīja pagājušā gada Ventspils kausa ieguvēji komanda "A3" no Lietuvas, ceturtajā vietā atstājot komandu no Krievijas "Allez Bo-Bo".

Šogad pirmo reizi turnīra vēsturē galveno balvu izdevies izcīnīt kādai Latvijas komandai. Iepriekš divas reizes Ventspils kausu bija ieguvušas Lietuvas komandas un pa reizei Francijas un Igaunijas petanka spēlētāji.