26.07.2014 23:05

Upesciema stadionā triumfē Garkalnes kluba regbisti

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Upesciema stadionā triumfē Garkalnes kluba regbisti Zigismunds Zālmanis, Nikon

Latvijas regbija-7 čempionāta otrās kārtas rezultāti palielina intrigu cīņā par godalgām pirms augusta vidū paredzētā pēdējā trešā posma.

Sestdienas svelmē Garkalne novada Upesciema stadionā notikušajā turnīrā piedalījās astoņas komandas. Priekšsacīkšu turnīrus bez zaudējumiem beidza pirmā posma uzvarētāji "STATS serviss/Miesnieki" un laukuma saimnieki "Huracan/Livonia" regbisti, kuri divu Garkalnes kluba "Livonia" komandu spēlē, kurā tika noteikti otrās vietas ieguvēji, ar 19:5 pārspēja "Garkalne/Livonia" vienību. Pusfinālam kvalificējās arī sporta kluba "Ovāls" vienība.

Pusfinālā šāgada Latvijas kausa ieguvēji "Huracan/Livonia" uzvarēja SK "Ovāls" 34:5, bet pirmā posma finālistu duelī "STATS serviss/Miesnieki" atstāja "sausā" "Garkalni/Livonia" – 31:0, informēja Latvijas Regbija federācijā.

Finālspēles pirmajā puslaikā "Huracan/Livonia" regbisti panāca 12:0 pārsvaru – Kristaps Bērziņš un Dovids Taujansks izcēlās ar piezemējumiem, bet Vigo Valdavs trāpīja realizācijas sitienu. Pēc pārtraukuma D. Taujansks veica vēl vienu piezemējumu, V. Valdavs iesita realizāciju, panākot 19:0.

"STATS serviss/Miesnieki" spēlētāji Elmārs Šefanovskis un Valters Raņķis ar piezemējumiem starpību samazināja līdz 10:19, taču Kristaps Bērziņš atbildēja ar piezemējumu, V. Valdavs iesita realizāciju, un punktu spēlei pielika Dāvis Gauja – 31:10 "Huracan/Livonia" labā.

"Ar rezultātu esmu apmierināts. Tagad ir jauns mērķis – puiši jāgatavo, lai uzvarētu čempionātā. Bija momenti, kas nostrādāja par 100 procentiem. Spēle izdevās," pēc turnīra sacīja "Huracan/Livonia" galvenais treneris Edmunds Ščavinsks. "Pirmajā un otrajā kārtā paskatījāmies, kā spēlēja miesnieki. Mums šodien – Dāvis Gauja, Kristaps Bērziņš. Vigo Valdavs bija labs organizators. Toms Zibolis, Dovids Taujansks, bet Artūrs Kisle labi nospēlēja aizsardzībā."

Spēlē par trešo vietu SK "Ovāls" ar 29:0 uzvarēja "Garkalne/Livonia" komandu, kas bija uzvarējusi pirmajā kārtā pirms divām nedēļām. Tālākās vietas ieņēma LLU/"Telms", "Beverīna/Fēnikss", LMT/"Eži" un "Jūrmala"/LSPA.

Situācija kopvērtējumā pēc divām kārtām: 1. "STATS serviss/Miesnieki" 3 punkti, 2. "Huracan/Livonia" 4 p., 3. "Garkalne/Livonia" 6 p. 4. SK "Ovāls" 7 p., 5. "Beverīna/Fēnikss" 11 p., 6. LLU/"Telms" 12 p., 7. LMT/"Eži" 13 p., 8. "Jūrmala"/LSPA 16 p., 9. Ķekavas NSS/"Miesnieki" – 18 punkti. Izšķirošā trešā kārta notiks 16. augustā RFS stadionā. Augstāku vietu ieņem tā komanda, kurai būs mazāka vietu summa atsevišķās kārtās.