25.07.2014 21:17

Ar Ģirta Briča divām uzvarām sākas Pasaules kausa posma sacensības Rīgā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ar Ģirta Briča divām uzvarām sākas Pasaules kausa posma sacensības Rīgā Latvijas Jātnieku federācija

Sporta centrā "Kleisti" piektdien sākās Pasaules kausa izcīņas Centrāleiropas zonas posma sacensības jāšanas sportā šķēršļu pārvarēšanā.

Gada nozīmīgākajās jātnieku sporta sacensībās šoreiz piedalās 152 sportiskie pāri no Lietuvas, Igaunijas, Baltkrievijas, Zviedrijas, Krievijas un Latvijas. Pirmajā dienā risinājās sacensības trijos maršrutos.

Maršrutā Nr. 1 6–7 gadus veciem zirgiem ar šķēršļu augstumu līdz 120/125 cm pirmās trīs vietas izcīnīja Latvijas pārstāvji. Uzvara Babītes novada jāšanas sporta kluba "Sport de Lux" pārstāvim Ģirtam Bricim ar zirgu Conterina, kurš distanci veica bez soda punktiem 26,19 sekundēs. Otrais bija Andis Vārna ar Fantastiku (0/26,44), trešais Kristaps Neretnieks ar Caligula (0/26,97).

Vēl vienu uzvaru Ģ. Bricis guva trešajā maršrutā ar šķēršļu augstumu līdz 140 cm, kurā viņš startēja ar zirgu Emilia Jolie JB (0/52,88).

Pirmās dienas beigās Ģirts Bricis Latvijas Jātnieku federācijas preses dienestam atzina, ka veiksmīgi starti viņam izdodas jau visu šo sezonu:

"Pēc labiem rezultātiem sacensībās Krievijā tagad man ir prieks startēt Latvijas nozīmīgākajās starptautiskajās sacensībās. Gods pārstāvēt savu valsti un prieks censties Latvijas labā. Startēju ar pieciem zirgiem, kas ir maksimālais atļautais skaits vienās sacensībās. Laiks karsts, taču tas visiem ir vienāds, un par to nav ko sūdzēties. Pēc manām domām, visgrūtāk ir sešus gadus vecajiem zirgiem, jo tā ir viņu pirmā sacensību pieredze, tāpēc īpašs prieks par uzvaru pirmajā maršrutā. Bet galvenā cīņa notiks svētdien, un šī ir tikai iespēja gatavoties tam."

Otrajā maršrutā ar šķēršļu augstumu līdz 130 cm pirmās trīs godalgas ieguva Lietuvas sportisti ar Stasi Jasu priekšgalā.

Sacensības Kleistu sporta bāzē turpināsies sestdien un svētdien no plkst. 10. Galvenais maršruts – "Grand Prix Rīga" – norisināsies svētdien, 27. jūlijā, un dos ieskaites punktus PK izcīņas kopvērtējumā Centrāleiropas zonā. Sportistiem un viņu zirgiem būs jāpārvar līdz 160 centimetru augsti šķēršļi. Maršrutu starplaikos skatītājiem būs iespēja vērot jāšanas disciplīnu un zirgu šķirņu paraugdemonstrējumus, iesaistīties atrakcijās, kas piemērotas visai ģimenei, kā arī vizināties ar zirgiem un ponijiem.