24.07.2014 16:32

Mārupes BMX braucējs izcīnījis pasaules Izaicinājuma kausu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Mārupes BMX braucējs izcīnījis pasaules Izaicinājuma kausu www.wkbmx.nl

Teicamus panākumus Nīderlandes pilsētā Roterdamā notiekošā pasaules BMX čempionāta pirmajā dienā guva Mārupes BMX kluba pārstāvis Emīls Allers un carnikavietis Kristers Apels.

Startējot sacensībās septiņus gadus veco puišu grupā, Emīls finālā apsteidza visus konkurentus un kļuva par pasaules čempionāta Izaicinājuma kausa ieguvēju, pievienojot to pirms divām nedēļām izcīnītajam Eiropas čempiona titulam.

Uzreiz aiz viņa otrais finišēja kluba "Rīgas favorīts" pārstāvis carnikavietis Kristers Apels, kurš līdz ar to kļuva par sudraba laureātu.

Finālbraucienā B7 vecuma grupā (video skatīt šeit) startēja vēl divi Latvijas BMX braucēji – Rodrigo Antulis ierindojās piektajā vietā vēl aiz Jaunzēlandes un Lielbritānijas pārstāvjiem, bet Markuss Ozoliņš, kuru apsteidza arī holandietis un austrālietis, palika astotajā vietā.

No Latvijas riteņbraucējiem bērnu sacensībās piekto vietu ieguva Paula Kibare (G8) un Līva Glāzere (G10), bet Paula Zavinska ierindojās astotajā vietā (G8).

Pasaules čempionātam bija pieteikti vēl vairāki Mārupes BMX kluba pārstāvji – Matīss Zadraks (B6), Mārtiņš Zadraks (B10) un Edvards Emīls Liberts (B11), kā arī Kristers Oiguss no Carnikavas (B8). Rīkotāju informācija liecina, ka pusfinālos viņi nav startējuši. Ceturtdien vakarpusē paredzētas Izaicinājuma kausa sacensības 12–16 gadus vecajiem sportistiem, kurās plānots starts Emīlam Zadrakam (B14).

Nedēļas nogalē Roterdamā turpināsies sacensības krūzeru klasē, sestdien paredzētas ātruma sacensības uz laiku, bet svētdien pasaules čempionāta medaļas sadalīs junioru un elites braucēji, arī divkārtējais olimpiskais čempions Māris Štrombergs.