24.07.2014 12:04

Tu to vari? Sestdien Ķekavā novada čempionāts svaru stieņa vilkmē no zemes

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Tu to vari? Sestdien Ķekavā novada čempionāts svaru stieņa vilkmē no zemes Publicitātes foto

26. jūlijā Ķekavas sporta namā notiks novada čempionāts svaru stieņa vilkmē no zemes, kas vienlaikus būs arī Latvijas Pauerliftinga kausa izcīņas vienpadsmitais posms.

Sacensības noris jau piekto reizi, un šoreiz tās notiks kopā ar Ķekavas novada sporta svētkiem. Dalībnieku uzdevums ir izpildīt vienu no spēka trīscīņas vingrinājumiem – stieņa vilkme no zemes individuāli vai pārī.

Vīrieši sacentīsies astoņās svara kategorijās atbilstoši Starptautiskās Pauerliftinga federācijas nolikumam, bet sievietes konkurēs vienā svara kategorijā. Pāri stieņa vilkmē sacentīsies piecās svaru kategorijās pēc dalībnieku svaru summas – līdz 132 kilogramiem, līdz 166 kg, līdz 210, līdz 240 kg un virs 240 kg.

Ķekavas novada čempionāts svaru stieņa vilkmē no zemes notiek sociālā projekta "Es zinu, Tu to vari!" ietvaros. Lielākā daļa projekta pasākumu veltīti jauniešiem, atsevišķi pasākumi paredzēti arī ģimenēm kopā ar bērniem. Projekta mērķis ir iedvesmot jauniešus būt fiziski aktīviem un veidot izpratni, ka veselīgs un aktīvs dzīvesveids un atteikšanās no dažādu atkarības vielu lietošanas palīdz sasniegt izvirzītos mērķus.

Projekta ietvaros no jūlija līdz augustam notiek vairāk nekā 58 pasākumi visā Latvijā – ielu basketbola turnīri, ielu vingrošanas sacensības un citi ielu kultūras pasākumi, kā arī nometnes un ģimeņu sporta dienas. Par visām projekta aktivitātēm var uzzināt lapā www.draugiem.lv/tutovari. Aktivitātes veidotas tā, lai tās būtu vienkāršas un viegli pieejamas ikvienam interesentam.