23.07.2014 11:21

Mārupes novusistes triumfē Eiropas čempionātā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Eiropas čempionāta laureātes kopā ar dienas centra “Švarcenieki” vadītāju Gati Vācieti Eiropas čempionāta laureātes kopā ar dienas centra “Švarcenieki” vadītāju Gati Vācieti svarcenieki.lv

Pagājušās nedēļas nogalē Igaunijā notika 3. atklātais Eiropas čempionāts novusā jauniešiem un vienlaikus arī Eiropas kausa izcīņas piektais posms pieaugušajiem.

Sacensībās kopumā piedalījās vairāk nekā 200 dalībnieku, pārstāvot delegācijas no Vācijas, Igaunijas, Baltkrievijas, Krievijas un Latvijas. Starp Latvijas delegācijas pārstāvjiem uz sacensībām bija devušies arī četri mārupieši, kas savas novusa prasmes apgūst Jaunmārupes dienas centrā "Švarcenieki".

Trīs no viņiem mājās pārradās ar medaļām. Dagnija Puniņa izcīnīja Eiropas čempiones titulu jaunietēm U18 vecuma grupā, Karīna Ķemere – Eiropas čempiones titulu juniorēm U21 vecuma grupā, bet Gabriēla Kazlovska – Eiropas vicečempiones titulu jaunietēm U15 grupā, informēja dienas centrā "Švarcenieki".

Lai paaugstinātu savas novusa prasmes, čempionāta gaitā divas mūsu dalībnieces – Dagnija un Karīna – pieņēma izaicinājumu vienlaikus startēt arī pieaugušo turnīrā.

Lai gan, objektīvi vērtējot, mūsu sportistēm izredzes, startējot starp lielmeistarēm, bijušas ļoti mazas, tomēr Karīnai Ķemerei pēc vienpadsmit stundu spraigas cīņas izdevās triumfēt. Karīna izcīnīja Eiropas kausu pieaugušajiem un iekaroja visu turnīra dalībnieku nedalītas simpātijas.

Šī uzvara ir arī vienlaikus visu laiku augstākais Mārupes novusistu sasniegums.