22.07.2014 13:17

Garkalniešiem Latvijas petanka čempionāta bronza

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Garkalniešiem Latvijas petanka čempionāta bronza Krišjānis Grantiņš

Nedēļas nogalē Upesciema stadionā Garkalnes novadā notika Latvijas čempionāts petankā jaukto pāru jeb "mix" dupletu konkurencē.

Turnīrā piedalījās 32 jauktās komandas no sporta klubiem "Upesciems", Ropažu novada "Boule", "Petank Ikšķile" un "Rīgas petanka", kā arī Ventspils kērlinga kluba. Pēc piecu priekšsacīkšu kārtu izspēles astoņi labākie dueti iekļuva ceturtdaļfinālā un turpināja cīņu par medaļām, bet pārējie aizvadīja spēles par devīto, 17.un 25. vietu.

Par Latvijas čempioniem kļuva "Rīgas petanka" pārstāvji Rosita Būmane un Aivids Švarcs, kuri ceturtdaļfinālā ar 13:6 uzvarēja kluba "Boule" pārstāvjus Agitu Laksu un Egīlu Lejnieku, pusfinālā ar 13:9 brāli un māsu Mariju Elizabeti un Edgaru Silovus no Upesciema, bet finālā ar 15:3 ventspilniekus Evitu un Ēriku Viļumovus.

Spēlē par trešo vietu garkalnieši Silovi pārspēja Ieviņu un Ivaru Dzenīšus no Salaspils 13:8 un izcīnīja Latvijas čempionāta bronzas medaļas. Pēc zaudējuma 12:13 ceturtdaļfinālā Viļumovu ģimenei ar piekto vietu beigās bija spiesti samierināties carnikavieši Ginta un Māris Miglāni. Sestajā vietā ierindojās vēl viens sporta kluba "Upesciema" pāris Dace Ida un Gatis Miglāns.

Petanka sezona Latvijā turpināsies šīs nedēļas nogalē ar starptautisko turnīru "Ventspils kauss".