22.07.2014 10:24

Ādažos sīvā konkurencē aizvadītas radio vadāmo auto modeļu sacensības

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ādažos sīvā konkurencē aizvadītas radio vadāmo auto modeļu sacensības Vladimirs Kļaviņš

20. jūlijā Ādažos noslēdzās 6. posms radio vadāmo šosejas auto modeļu sacensībās, pulcējot visdažādākā vecuma automodeļu meistarus no visas Latvijas.

Vecākais sacensību dalībnieks Uldis Švalbe ir jau 68 gadus vecs ar 46 gadu lielu pieredzi automodelēšanā. Savukārt jaunākais dalībnieks – vien 10 gadus jauns.

Pēdējos gadus pārliecinošs sacensību čempions ir Ēvalds Butāns, kurš pats apmāca arī jaunos censoņus. Viņš atzīst, ka veiksme slēpjas nepārtrauktā vēlmē izzināt jaunievedumus šajā jomā, kā arī stabilitāte iemaņās un zināšanās.

Tomēr fināla braucienā Ē. Butāna auto modelim nodega motors, tādēļ šoreiz uzvaras laurus plūca Jānis Ērglis, otrajā un trešajā vietā atstājot Raimondu Vilni un Mārtiņu Tauriņu.

Kopumā sacensības noritēja draudzīgā gaisotnē, dalībniekiem savstarpēji daloties ar padomiem, kā uzlabot savu auto modeli. Pēc katra brauciena dalībnieki veica to apkopi – eļļoja un mainīja riepas, kā arī īstenoja citus uzlabojumus.

2014. gada kopvērtējumā radio vadāmo šosejas auto modeļu 1:10 sacensībās "Parma Touring" labāko rezultātu uzrādījis Raimonds Vilnis, Ēvalds Butāns un Agris Kiršteins. Tomēr, lai noskaidrotu labāko šajā gadā, jāpiedalās vēl četros sacensību posmos (gada laikā kopumā tie ir 10).

Nākamais sacensību posms paredzēts 17. augustā Ādažos, stadionā pie vidusskolas.