21.07.2014 11:15

Ģirts Bricis izcīnījis Viktorijas kausu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ģirts Bricis izcīnījis Viktorijas kausu elittesport.lv

Jauno jātnieku skolas (JJS) sporta bāzē aizvadītas sacensības "Viktorijas kauss 2014″ šķēršļu pārvarēšanā, kā arī svinīgi atzīmēta jātnieku kluba "Viktorija" piecu gadu jubileja.

Rīkotāji informēja, ka uz jubilejas kausu bija ieradies liels jātnieku skaits, kuri cīnījās arī par punktiem Jauno jātnieku skolas turnīra kopvērtējumā.

Galvenajā maršrutā ar šķēršļu augstumu līdz 120 cm, kurā risinājās cīņa par galveno balvu Viktorijas kausu, dubultuzvaru svinēja Babītes novada sporta kluba "Sport de Lux" pārstāvis Ģirts Bricis ar zirgiem Dinamique (54,07) un Conterina (54,32).

Pirms tam sacensības sākās ar pašu mazāko jātnieku startiem, kuri savas prasmes pārbaudīja vadības maršrutā. Tiesneši jātniekus novērtēja ar atzīmi un apbalvoja ikvienu no jaunajiem sportistiem.

Otrajā maršrutā ar šķēršļu augstumu līdz 60 cm jātniekiem līdz 16 gadu vecumam ar ponijiem pirmo vietu ieguva Anna Stavrova ar Piparu no Mārupes novada jātnieku sporta kluba "Imakas". Visplašāk pārstāvētajā trešajā maršrutā ar 80 cm augstiem šķēršļiem otrajā vietā ierindojās Aleksandra Kalnozola ar zirgu Cagrija no Upesciema jātnieku sporta kluba "Kriķi" un trešajā – Helena Toomingas ar Bigiju no ZS "Tīraines staļļi".

Ceturtajā maršrutā (100 cm augsti šķēršļi) bērniem līdz 16 gadu vecumam trešo vietu ieņēma Kristīne Krūmiņa ar Kirlingu no Jaunmārupes ZS "Lielceri". Savukārt piektajā maršrutā ar 110 cm augstiem šķēršļiem pirmās trīs vietas ieguva Nellija Nulle ar Capitania no Garkalnes novada jāšanas sporta kluba "Gaujas krasti", Emīlija Elizabete Zandere ar Lādogu (ZS "Tīraines staļļi") un Aigars Bregže ar Val di Sole (ZS "Lielceri").

Nākamās jāšanas sacensības šķēršļu pārvarēšanā Inčukalnā paredzētas 20. septembrī.