18.07.2014 12:57

Salaspilieši frisbija izlases sastāvā dodas uz pasaules junioru čempionātu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Salaspilieši frisbija izlases sastāvā dodas uz pasaules junioru čempionātu www.frisbee.lv

Svētdien Latvijas U-19 frisbija izlašu spēlētāji dosies uz pasaules junioru čempionātu, kas no 20. līdz 26. jūlijam notiks Itālijas pilsētiņā Leko.

Latvija pasaules čempionātā būs pārstāvēta ar divām komandām – jaunietēm un jauniešiem. Jau trešo gadu junioru izlases vadīs treneri Reinis Otisons un Ieva Grabe no Salaspils. Arī spēlētāju skaitā būs virkne Salaspils frisbija kluba pārstāvju – komandu kapteiņi Arvīds Ondrups un Santa Siņica, kā arī Jānis Bernāns, Toms Ābeltiņš, Gregors Matīss, Arvīds Žanis Orlovskis, Santa Kalvīte, Marta Anna Ozoliņa un Laima Viškinte.

Latvijas Frisbija federācijā arī pavēstīja, ka izlašu kodols saglabājies nemainīgs, un vairāki izlašu līderi aizvadītajā sezonā guvuši rūdījumu Latvijas pieaugušo čempionātā. Abās izlasēs pārstāvētas arī Rīgas, Ventspils, Ogres un Valmieras komandas.

Turnīrā junioriem būs pārstāvētas visas 24 pasaules čempionātam pieteiktās dalībvalstis. Latvijai apakšgrupas turnīrā pretī stāsies Kolumbija, Zviedrija, Austrālija, Itālija un Krievija. Grupu turnīram sekos kvalifikācijas spēles, pēc kurām notiks izslēgšanas spēles par 1.–8., 9.–16. un 17.–24. vietu.

"Latvijas izredzes jāvērtē piesardzīgi. Ar iepriekšējā čempionāta sudraba medaļniekiem kolumbiešiem spēkoties būs ļoti grūti, bet spēlēs ar pārējām komandām gala rezultātu varētu izšķirt komandas gars un rūdījums, kas mūsējiem šogad ir augstā līmenī," norādīja Frisbija federācijā.

Turnīrā juniorēm sacentīsies 19 komandas. Pirmajā grupu turnīra kārtā latvietes mērosies spēkiem ar Kolumbijas, Austrālijas un Lielbritānijas pārstāvēm. Izcīnot vietu labāko trijniekā, Latvija var nodrošināt cīņas ar trim citas grupas labākajām komandām un pavērt ceļu uz izslēgšanas spēlēm. Ja tik labi neveiksies, tad jau pēc grupu turnīra pirmās kārtas būs jācīnās par 13.–19. vietu.