17.07.2014 14:58

Siguldā iepazīstinās ar MTB olimpisko krosu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Piektdien no plkst. 11 Siguldas Sporta un aktīvās atpūtas centrā, notiks kalnu riteņbraukšanas disciplīnas MTB XCO jauniešu diena, ko organizē velokomandas "DPA Cycling Team" pārstāvji.

Pasākuma mērķis ir popularizēt MTB XCO jeb kalnu divriteņu olimpiskā krosa disciplīnu, piesaistot jauniešus šim sporta veidam. "DPA Cycling Team" ir uzaicinājusi komandas treneri, olimpisko spēļu dalībnieku, kā arī Enduro un downhill braucēju Primožu Štrancaru no Slovēnijas, kurš dalīsies savā pieredzē ar jauniešiem.

MTB XCO jauniešu dienas dalībniekiem būs iespēja ne tikai iepazīties ar MTB XCO specifiku, bet arī tikties ar "DPA Cycling Team" braucējiem Pēteri Janevicu un Matīsu Preimani, kurš jau svētdien Baldonē startēs Latvijas čempionātā MTB XCO disciplīnā, lai aizstāvētu pagājušajā gadā iegūto Latvijas čempiona titulu.

Jauniešu dienā aicināti piedalīties vairāku Latvijas veloklubu un sporta skolu jaunieši, kuriem šīs nodarbības tiks nodrošinātas bez maksas.

Primožs Štrancars sniegs jauniešiem ieskatu XCO treniņu un sacensību sagatavošanās procesā – tehniskajā apskatē, riepu spiedienu atšķirību skaidrojumā, drošības instrukcijā u. c., rādīs vingrinājumus ķermeņa muskuļu grupu iesildīšanai, kā arī darbosies ar katru jaunieti atsevišķi, kopīgi analizējot trases tehniskās vietas, nobraucienu trajektorijas, ķermeņa līdzsvaru uz velosipēda, pārvarot dažādus šķēršļus.

MTB XCO jauniešu dienas noslēgumā visiem tās dalībniekiem būs iespēja doties trasē, cīnoties par iespēju sezonas izskaņā doties uz kādām starptautiskām sacensībām kopā ar "DPA Cycling Team" braucējiem.

MTB olimpiskajā krosā braucēji dodas īpaši izveidotā trasē, kas atrodas dabīgā, kalnainā apvidū, bet tai ir speciāli sagatavotas sekcijas, kas pārsteidz skatītājus ar braucēju prasmēm pārvarēt akmens dārzu, paralēlo slalomu jeb taku, BMX vilnīšus un stāvus, līkumainus nobraucienus. Sacensības šajā riteņbraukšanas disciplīnā jau kopš 1996. gada iekļautas arī olimpisko spēļu programmā.