16.07.2014 13:08

Olaines skeitbordisti apliecina meistarību Liepājā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Olaines skeitbordisti apliecina meistarību Liepājā www.liepajniekiem.lv

Festivālā "Summer Sound" notikušajās skeitborda slaloma sacensībās "Summer Slalom" Liepājā "Open" kategorijā vīriem uzvarēja titulētais Jānis Kuzmins, bet junioru konkurencē – Artūrs Liskovs.

Pretēji cerētajam uz sacensībām Liepājā neieradās vairāki augsta līmeņa sportisti no Eiropas valstīm, taču to starptautisko statusu nodrošināja viesi no Krievijas un Ukrainas. Pasaules elites braucēja reputāciju kārtējo reizi apliecināja olainietis Jānis Kuzmins, kurš uzvarēja visās trijās disciplīnās.

Gigantslalomā un speciālajā slalomā vairākkārtējais pasaules un Eiropas čempions uzrādīja labāko rezultātu kādā no trim mēģinājumiem (attiecīgi 34,48 un 12,44 sekundes). Savukārt līnijslalomā, kurā pēc kvalifikācijas astoņi labākie sacentās aci pret aci izslēgšanas turnīrā, finālā divu braucienu summā uzvarēja Staņislavu Miroņenko no Ukrainas.

Junioru grupā, kurā gan bija tikai divi dalībnieki, Artūrs Liskovs izrādījās pārāks gigantslalomā un speciālajā slalomā – rezultāti 37,12 sekundes un 13,91 sekunde viņu starp visiem vīriem ierindoja attiecīgi sestajā un septītajā vietā.

Līnijslalomā ne olainietis, ne viņa vienīgais konkurents vecuma grupā liepājnieks Toms Dreiblats kvalifikācijā neiekļuva starp astoņiem labākajiem. Tā kā mājinieks bija uzrādījis mazliet labāku rezultātu, šajā disciplīnā A. Liskovs ieņēma otro vietu.

Olaines sportisti turpina gatavošanos augustā Čehijā paredzētajam pasaules čempionātam skeitborda slalomā.