16.07.2014 12:25

Peldētāji sadalījuši medaļas Latvijas čempionātā atklātā ūdenī

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Peldētāji sadalījuši medaļas Latvijas čempionātā atklātā ūdenī arhīvs

Starp Liepājas Tirdzniecības kanālā notikušo sacensību dalībniekiem bija arī Pierīgas novadu pārstāvji, vairāki no viņiem tika pie godalgām.

Galvenajā 3000 metru distancē, kurā uzvarēja lietuvietis Grants Dapkus (37:20,8) un valmieriete Sindija Siliņa (45:50,3), labākā starp jaunietēm (1997./2000. g. dz.) bija Ilvija Platā no Ķekavas. Viņa finišēja pēc stundas, deviņām minūtēm un 41,19 sekundēm un tuvāko konkurenti savā vecuma grupā apsteidza par gandrīz astoņām minūtēm.

Ceturto vietu absolūtajā vērtējumā un trešo vietu vīriešiem (1990./96. g. dz.) ieņēma ikšķilietis Mikus Pauniņš, kurš uzvarētājam zaudēja nepilnas trīs minūtes, bet dāmu konkurencē "vecmeistarēm" (1989. g. dz. un vecākas) trešajā vietā ierindojās Sintija Ose no Mārupes, kura ūdenī pavadīja vairāk nekā stundu un vienpadsmit minūtes.

Sesto vietu vīru grupā ieņēma mārupietis Ģirts Feldbergs (43:41,9), kurš vēl arī startēja un uzvarēja īsākajā tautas klases distancē 100 metru peldējumā (1:12,00).

Latvijas Peldēšanas federācijā informēja, ka šī čempionāta norisi vēroja arī Starptautiskās Peldēšanas federācijas (FINA) atklātā ūdens peldēšanas tehniskās komitejas eksperts Samuels Grīthams, kurš atzinīgi novērtēja sacensību organizatorisko līmeni un pauda pārliecību, ka tuvākā nākotnē Liepājā ir iespējams sarīkot arī Eiropas čempionāta atklātā ūdens peldēšanas kausa izcīņas posmu.