13.07.2014 18:38

Mārupieši izcīnījuši Eiropas jaunatnes čempionātu godalgas

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Mārupieši izcīnījuši Eiropas jaunatnes čempionātu godalgas Didzis Atars un www.ejcswimming2014.com

Emīls Allers Dānijā izcīna Eiropas čempiona titulu BMX, Jānis Šaltāns Nīderlandē – Eiropas peldēšanas čempionāta bronzas medaļu.

Lielisku panākumu Dānijas pilsētā Roskildē nedēļas nogalē guva Mārupes BMX kluba pārstāvis Emīls Allers, kurš izcīnīja zelta medaļu un čempiona kausu sacensībās vecuma grupā līdz septiņiem gadiem. Finālbraucienā otrais aiz Emīla finišēja Markuss Ozoliņš, trešais bija Kjano van Vlimmerens no Nīderlandes, bet ceturtais – vēl viens latvietis Rodrigo Antulis.

Kā zināms, E. Allers ir pārliecinošs savas vecuma grupas līderis arī Latvijas "SMScredit.lv" BMX čempionātā, kurā uzvarējis četros posmos no pieciem.

Savukārt Nīderlandes pilsētā Dordrehtā par Eiropas jauniešu čempionāta bronzas medaļas laureātu kļuva 18 gadus vecais Jānis Šaltāns. Finālpeldējumā 50 metru distancē uz muguras viņš finišēja pēc 25,54 sekundēm un uzreiz par 0,29 sekundēm laboja sev piederošo Latvijas rekordu.

Ātrāki par mārupieti bija tikai Simone Sabioni no Itālijas, kurš sasniedza jaunu pasaules junioru rekordu (25,22 s), kā arī Apostols Kristu no Grieķijas (25,33 s).

Jau ziņots, ka 100 metru peldējumā uz muguras Jānis Šaltāns izcīnīja ceturto vietu un sasniedza Latvijas rekordu 55,20 sekundes. 50 metros tauriņstilā viņš ierindojās 11. vietā. Augusta otrajā pusē peldētājs startēs pasaules jaunatnes Olimpiādē Ķīnā.