13.07.2014 17:53

Ķekavieši apsteidz Garkalnes regbistus Latvijas čempionāta pirmajā kārtā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Ķekavas "Stats serviss/Miesnieki" komanda uzvarējusi Latvijas regbija-7 čempionāta pirmajā kārtā, nākamajās vietās atstājot abas Garkalnes kluba "Livonia" komandas "Garkalne/Livonia" un "Huracan/Livonia".

Turnīrā Rīgas Futbola skolas stadionā piedalījās deviņas komandas, kas priekšsacīkstēs bija sadalītas trijās grupās. To uzvarētāji un labākie no otro vietu ieguvējiem cīnījās pusfinālā. "Stats serviss/Miesnieki" regbisti spēlē par vietu finālā ar 12:5 uzvarēja šāgada Latvijas kausa ieguvējus "Huracan/Livonia", bet "Garkalne/Livonia" ar 24:19 pārspēja regbija klubu "Ovāls", informēja Latvijas Regbija federācijā.

Finālspēlē pirmie vadībā izvirzījās livonieši, kad Jons Mikaļčus izdarīja piezemējumu un Dovids Taujansks iesita realizāciju. Valters Raņķis atbildēja ar septiņiem punktiem un panāca izlīdzinājumu 7:7, bet Elmārs Šefanovskis pirmā puslaika noslēgumā "miesniekiem" izdarīja vēl vienu piezemējumu, un V. Raņķis iesita realizāciju – 14:7. Mārtiņš Upītis "Garkalne/Livonia" labā ar piezemējumu otrajā puslaikā samazināja rezultātu līdz 12:14, taču Jāņa Zālmaņa divi piezemējumi un V. Raņķa viena realizācija deva beigu rezultātu 26:12 "Stats serviss/Miesnieki" labā.

Mačā par trešo vietu "Huracan/Livonia" pārspēja RK "Ovāls" 33:12. Tālākas vietas ieņēma "Beverīna/Fēnikss", "LMT/Eži", LLU/Telms, Jūrmala/LSPA un Ķekavas NSS.

"Nebija viegli, jo iztrūka vairāki ļoti svarīgi spēlētāji – Leno Bramanis, Viktors Silvoniks, Maksims Batrakovs," pēc turnīra sacīja Ķekavas komandas galvenais treneris Uldis Bautris. "Palikām vispār deviņu spēlētāju sastāvā. Labi, ka palīgā nāca Kristaps Andersons, kurš divus gadus regbiju nebija spēlējis. Citi no viņa varētu daudz mācīties." Treneris uzteica arī Jāni Zālmani un Elmāru Šefanovski. "Spēlētāji diezgan labi pildīja taktiskos uzdevumus, taču vājais punkts bija spēlē grupu cīņā," U. atzina Bautris.

Latvijas regbija-7 čempionāta atlikušās divas kārtas notiks 26. jūlijā Upesciemā un 16. augustā vēlreiz RFS stadionā Rīgā.