11.07.2014 13:24

Plašā dalībnieku pulkā noslēdzies "Baložu kauss 2014"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Plašā dalībnieku pulkā noslēdzies "Baložu kauss 2014" publicitātes

Ķekavas novada Baložos pagājušās nedēļas nogalē norisinājās orientēšanās sacensības "Baložu kauss 2014" ikvienam Baložu iedzīvotājam un viesim, lai veicinātu veselīgu dzīvesveidu, kā arī iedzīvotāju fizisko sagatavotību.

Sacensību dalībniekiem bija iespēja startēt gan individuāli, gan kāda orientēšanās kluba sastāvā 24 dažādās vecuma grupās, no kurām reāli pārstāvētas tika 18, balstoties uz distances garumu un dalībnieku vecumu.

Visplašāk pārstāvētā grupa (septiņi dalībnieki) sacensībās bija V-55, kurā labākais izrādījās Rolands Laveiķis no orientēšanās kluba "Kāpa OK" Carnikavā, 5,3 km garo distanci pievarot 42 minūtēs un 30 sekundēs.

Pieci dalībnieki pieveica 4,8 km distanci grupā V-65, kurā labāko laiku uzrādījis Juris Zvirgzds no Rīgas orientēšanas kluba "Seniors".

Tikpat daudz dalībnieku pieveica arī 6,4 km grupā V-45, no kuriem ātrākais bija Aivars Mihailovs no "Auseklis IK".

Atklātās grupas dalībnieki pieveica 7,6 km distanci, kur labākais bija Oskars Seilis no "Auseklis IK". Vēl sešās dalībnieku kategorijās startēja tikai pa vienam cilvēkam katrā.

Sieviešu konkurencē visplašāk pārstāvētā grupa bija S-55, kurā startēja trīs dalībnieces. Ātrākā bija Ilze Tāse no "Ogre OK". Arī vecuma grupā S-35 piedalījās trīs dalībnieces, no kurām labākā bija Signe Meldere no "Baložiem".

Vismazākie sacensību dalībnieki pārstāvēja grupas V-10, kur divu sportistu konkurencē ašākais skrējējs bija Matīss Žilko, pieveicot 1,2 km, un S-12, kuru pārstāvēja tikai viena dalībniece – Alise Zagorska, pārvarot 2,1 km distanci. Visi jaunākie skrējēji bija no "Auseklis IK".

Kopumā sacensībās visvairāk dalībnieku bija no orientēšanās kluba "Auseklis IK" ar astoņiem sportistiem, septiņi piedalījās individuāli, savukārt no "Ziemeļkurzeme OK" sacensībās startēja seši dalībnieki. Salacgrīviešu "Kāpa OK" pārstāvēja četri sportisti, "Baložus" – trīs, bet pārējās komandas sacensībās startēja viena līdz divu cilvēku sastāvā.

Ar visiem sacensību rezultātiem iespējams iepazīties šeit, bet bilžu galerija skatāma šeit.