10.07.2014 16:27

Saulkrastos noskaidroti labākie laivu braucēji

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Saulkrastos noskaidroti labākie laivu braucēji www.seakayak.lv

Pagājušajā sestdienā Saulkrastos norisinājās "Airēšanas svētki", kuru mērķis bija ne tikai noskaidrot labākos braucējus, bet arī popularizēt jūras braukšanu un paaugstināt braucēju meistarības kvalitāti.

Sacensības notika vairākās distancēs – maratons, pusmaratons, sprints, bērnu starts un eskimosu apgrieziena sacensības.

30 km garajā maratonā (maršrutā Saulkrasti–Lilaste–Zvejniekciems–Saulkrasti) K–1 vīriešu klasē (5 m un garākas vienvietīgās smailītes) labākais izrādījās Linards Volks (3 min un 22 s), no kura par 18 sekundēm atpalika Gints Kalniņš, savukārt trešajā vietā ierindojās Henriks Grass. Ceturto un piekto vietu ieņēma Jānis Balodis un Aiģis Auders, bet pēc 20 km no sacensībām izstājās Jānis Masaļskis.

K–2 klasē (vīriešu, jauktās vai sieviešu divvietīgās smailītes) labākie bija vienīgie savas klases pārstāvji, kuri piedalījās un pieveica maratonu, – Gatis Krūze un Aleksis Markuss Štucers.

12 km distancē K–1 klasē starp veterāniem (dalībnieki no 50 gadu vecuma) labāko laiku – 1 min un 22 s – uzrādīja Mārtiņš Pošivs, bet otro vietu savā klasē ieņēma Didzis Sedlenieks. Šajā pašā distancē K–1 vīriešu konkurencē uzvaru guva Andžs Auders, kurš bija vienīgais savas klases pārstāvis. Sieviešu konkurencē startēja divas dalībnieces, attiecīgi Lindai Lejai pirmā, bet Zaigai Robežniecei – otrā vieta.

SOT laivu klasē 2. vietā ierindojās Raimonds Rāts ar uzrādīto laiku 1 minūte un 47 sekundes, bet SUP klasē trešo vietu ieņēma Aleksandrs Balodis (1 min un 51,30 s). Distanci pievarēja arī divas K–2 klases komandas. Par labākajiem atzīti Gatis Ozoliņš un Guntars Ozoliņš, kuri uzrādījuši arī vienu no labākajiem laikiem distancē kopumā – 1 min un 20 s, bet otrajā vietā, atpaliekot no līderiem tikai par 4 sekundēm, ierindojies Jānis Cīmurs ar Kasparu Bukavu.

Eskimosu apgrieziena sacensībās, kurās dalībniekiem jāveic 10 apļi uz laiku divos mēģinājumos, labāko laiku uzrādīja Aigars Auznieks, nedaudz atpaliekot, viņam seko arī Gundars Patmalnieks, bet trešais labākais izrādījās Aleksis Markuss Štucers.

Savukārt 200 metrus garajā bērnu startā, kurā piedalījās 5–10 gadus veci zēni un meitenes, visātrākā bija Terēze Šulca (3 min), kurai, atpaliekot vien par 11 sekundēm, sekoja Klāvs Auznieks. Labāko trijnieku noslēdza Edžus Meirāns ar uzstādīto laiku 3 min 52 s.

Sacensību bilžu galeriju iespējams aplūkot šeit