10.07.2014 10:39

Mārupietis Kristaps Zvejnieks iegūst otro vietu Pasaules kausa posmā skrituļslalomā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Kristaps Zvejnieks par Pasaules kausa ieguvēju skrituļslalomā kļuva iepriekšējās divās vasarās. Kristaps Zvejnieks par Pasaules kausa ieguvēju skrituļslalomā kļuva iepriekšējās divās vasarās. arhīvs

Latvijas kalnu slēpotājs Kristaps Zvejnieks aizvadītajā nedēļas nogalē Vācijā izcīnījis otro vietu Pasaules kausa izcīņas posmā skrituļslalomā, kas ir prestižākās šā sporta veida sacensības.

Par uzvarētāju kļuva vācietis Svens Ortels, kurš pirmajā braucienā uzrādīja identisku rezultātu ar K. Zvejnieku, bet otrajā bija par 0,34 sekundēm ātrāks, vēsta Nacionālā ziņu aģentūra "LETA".

Kaut gan šis bija jau ceturtais jaunās sezonas Pasaules kausa posms, K. Zvejnieks uz starta stājās pirmoreiz, jo iepriekš ārstēja ziemas sezonā gūto traumu.

No citiem Latvijas sportistiem vīru konkurencē bez rezultāta palika Kristapa Zvejnieka jaunākie brāļi Miks un Dāvis, bet starp dāmām 34. vietu ieņēma Agnese Sakoviča.

Kristaps Zvejnieks par Pasaules kausa ieguvēju skrituļslalomā kļuvis iepriekšējās divās vasarās, bet septembrī gaidāms pasaules čempionāts. Viņš ir vien otrais Pasaules kausa posmos uzvarējušais sportists, kurš nav vācietis. Pirms viņa to bija paveicis vienīgi itālis Stefāno Berlindžēri.

Skrituļslaloms ir salīdzinoši jauns sporta veids. Tajā, tāpat kā kalnu slēpošanā, ir jāveic slaloma trase pa kalnu uz leju, bet slēpju vietā tiek izmantotas skrituļslidas, un viss notiek pilsētas centrā uz asfalta. Izbraucamo vārtu skaits svārstās no 36 līdz 60. Sportisti, traucoties lejā, var sasniegt ātrumu līdz 40 kilometriem stundā.

Pērn Latvijā pirmoreiz risinājās Pasaules kausa posms. Toreiz tika cerēts, ka šogad Pasaules kausa sacensības risināsies Rīgā, kas gan nav realizējies, bet Latvija cer to īstenot 2018. gadā.