09.07.2014 10:42

Latvijas Frisbija čempionātā triumfē Salaspils

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Latvijas Frisbija čempionātā triumfē Salaspils www.sportacentrs.com

Pagājušās nedēļas nogalē Ogrē notikušajā Latvijas Frisbija čempionātā (LFČ) sieviešu grupā čempionu titulu izcīnīja "Salaspils FK" vienība, bet vīriešu grupā cita Salaspils komanda – "Salaspils WT".

Kopumā čempionātā piedalījās astoņas komandas – trīs sieviešu un piecas vīriešu. Sacensību pirmajā dienā vīriešu grupas komandas izspēlēja apļa spēles, pēc kuru rezultātiem tika noteiktas komandas, kas automātiski kvalificējušās pusfināliem, raksta sportacentrs.com.

Komandas, kas izcīnīja pirmo līdz trešo vietu grupā ("Salaspils WT", "Ventspils frisbija klubs" un "Ultimate Decision"), automātiski iekļuva pusfinālā, taču grupas ceturtā ("Outlawz") un piektā vieta ("Ultimate Decision 2") aizvadīja ceturtdaļfināla spēli, kurā ar rezultātu 12:7 triumfēja "Outlawz" no Ogres.

Vīriešu grupas pirmajā pusfinālā uzvaru izcīnīja "Ventspils frisbija klubs", kas nervu kutinošā spēlē ar rezultātu 12:10 pieveica "Ultimate Decision" no Rīgas, savukārt otrajā pusfinālā uzvaru pār "Outlawz" ar rezultātu 17:11 izcīnīja "Salaspils WT".

Spēlē par trešo vietu starp "Ultimate Decision" un "Outlawz" uzvaru pašās spēles beigās ar rezultātu 17:15 guva "Ultimate Decision". Tomēr "Outlawz" sniegums čempionātā nav nenovērtēts, jo komanda visas spēles aizvadīja tikai septiņu cilvēku sastāvā, spēlējot bez maiņām, un lika pasvīst pat līderu komandām, kuru sastāvā bija divas reizes vairāk spēlētāju.

Finālā ar rezultātu 17:9 "Salaspils WT" puiši saspringtā spēlē uzvaru svinēja pār "Ventspils frisbija kluba" pārstāvjiem, pēc gada pārtraukuma izcīnot Latvijas čempionu titulu. Svarīgi, ka "Ventspils Frisbija klubs" atkārtoti startēja LFČ pēc piecu gadu pārtraukuma.

Lai sieviešu grupā noskaidrotu Latvijas čempiones, tika izspēlēti divi apļi grupu spēlēs. Pēc pirmā apļa visas spēles pārliecinoši uzvarēja "Salaspils FK", aiz sevis atstājot "Ultimate Decision" (rezultāts 12:6) un Latvijas U-19 meiteņu izlasi (rezultāts 13:2). Savukārt "Ultimate Decision" prata veiksmīgi apspēlēt junioru izlasi un ierindojās otrajā vietā pēc pirmā apļa.

Arī otrā apļa izspēles laikā situācija nemainījās – "Salaspils FK" turpināja dominēt un izcīnīja pārliecinošas uzvaras gan pār "Ultimate Decision" ar rezultātu 13:2, gan pār Latvijas U19 izlasi (rezultāts 13:1).

Uzvarot čempionātā, "Salaspils WT" un "Salaspils FK" ieguva tiesības veidot Latvijas vīriešu un sieviešu izlasi Eiropas čempionātam frisbijā, kas norisināsies nākamā gada jūlijā Kopenhāgenā, Dānijā. Spēles gara balvu sieviešu grupā izcīnīja "Salaspils FK", savukārt vīriešu grupā – "Outlawz".

Čempionāta noslēgumā tika apbalvoti vērtīgākie spēlētāji Latvijas Frisbija čempionāta jauktajā grupā, kas pirms mēneša norisinājās Vaidavas pilsētā. Par tādiem tika atzīta Linda Gulbe un Alvis Viļumsons no Ogres Frisbija kluba.