06.07.2014 20:31

SEB MTB Siguldas posms pulcē divus tūkstošus riteņbraucēju

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
SEB MTB Siguldas posms pulcē divus tūkstošus riteņbraucēju Zigismunds Zālmanis, Nikon

Svētdien Siguldā norisinājās Latvijas lielākā kalnu riteņbraukšanas seriāla – SEB MTB maratona – ceturtais posms, kas iekļauts arī Starptautiskās Riteņbraukšanas savienības (UCI) MTB sērijas kalendārā.

SEB MTB maratona Siguldas posms notika saulainos un karstos laika apstākļos. Kā zināms, 2016. gadā tieši Sigulda uzņems Eiropas MTB maratona čempionātu. Sacensību organizatori un Siguldas novads bija parūpējušies par lieliskām trasēm, kas vienaldzīgu neatstāja nevienu dalībnieku. Distancē bija iekļauti virkne Gaujas senlejas kāpumi un nobraucieni, šauras meža taciņas, ūdens un dubļu posmi, kā arī citi šķēršļi.

Prestižākajā "Skandi motors" braucienā 82 kilometru garajā distancē uzvaru izcīnīja "Rietumu–Delfin" komandas pārstāvis Dmitrijs Sorokins, kuram turpat aiz muguras sekoja kuldīdznieks Krists Neilands. Trešo vietu, finišējot 66 sekundes vēlāk, ieguva Andžs Flaksis, kurš pēdējā kāpumā spēja atrauties no "NN sporta kluba" pārstāvja ikšķilieša Ervīna Smoļina.

Piektais vēl nepilnu minūti vēlāk mērķi sasniedza siguldietis Raivis Zīmelis ("MySport-Stevens"), kurš kļuva par uzvarētāju M35 vecuma grupā. Vēl vienu godalgu mājiniekiem izcīnīja Siguldas novada domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics, kurš ieņēma otro vietu M45 grupā, turklāt piekāpās tikai Raido Kodaniporkam no Igaunijas.

"Ikšķile Velo" komandas dalībniece Maija Platace ierindojās trešajā vietā dāmu konkurencē, kurā labākā bija Dana Rožlapa, bet viņas komandas biedrs Vilnis Klinovičs bija ceturtais M50 vecuma grupā.

Vairāk nekā pusotrs tūkstotis dalībnieku startēja "Virši-A" 50 km garajā distancē. Rīkotāji informēja, ka pēdējā kalnā visvairāk spēka bija saglabājis tukumnieks Jānis Ozols, bet dāmām uzvarēja Lāsma Ozola.

Arī šajās sacensībās vairākas godalgas izdevās izcīnīt riteņbraucējiem no Pierīgas novadiem. Jaunākajā M14 vecuma grupā uzvarēja Ričards Roberts Sauja no Babītes novada, dāmu konkurencē otrā bija carnikaviete Justīne Brūvere, bet starp jaunietēm trešā izturīgākā siguldiete Elīna Sabīne Nežborte, kura par vienu pozīciju apsteidza Kristu Ratnieci no Ķekavas novada sporta skolas.

Aizraujošās un pozitīvās cīņās norisinājās arī bērnu sacensības, kur ikviens mazais braucējs saņēma garšīgu pārsteigumu no "Baltais". Tikmēr skaisto Siguldas apkārtnes dabu baudīja "Mammadaba" veselības brauciena dalībnieki.

SEB MTB maratons turpināsies 27. jūlijā Kuldīgā, pēc kura atlikušie divi posmi risināsies Cēsīs un Tukumā.