06.07.2014 19:53

Ādažniekam 15. vieta pasaules veterānu motokrosa čempionātā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ādažniekam 15. vieta pasaules veterānu motokrosa čempionātā www.motokross.lv

"MX Ādaži" komandas vadītājam un līderim Leonam Kozlovskim tikai sacensību dienā no rokas noņēma ģipsi.

Maija vidū Superkausa sacensību laikā ādažnieks lauza roku, taču jau pirms nedēļas atgriezās sacensību apritē un pat ar ģipsi izcīnīja uzvaru senioru klasē Latvijas un Baltijas čempionāta posmā.

Pirms došanās uz pasaules veterānu čempionātu, kas šogad notika Zviedrijā, sportists Latvijas Motosporta federācijas motokrosa komitejai bija atzinis, ka par 100 procentiem šim čempionātam tomēr nav gatavs, jo traumas sekas vēl jūtamas. "Bet nav laika sūdzēties, ir jārīkojas un jādodas uz priekšu. Esmu tāds cilvēks, kas nevar palikt malā, tā nu tas ir," piebildis Leons.

Treniņbraucienos Udevallas trasē Zviedrijā L. Kozlovskis uzrādīja desmito un vienpadsmito laiku, iesildoties bija pat septītais 40 dalībnieku vidū. Diemžēl sestdien pirmais sacīkšu brauciens neizdevās – izstāšanās piektajā aplī.

Dienu vēlāk ādažniekam starts sanāca daudz veiksmīgāks. Otrajā braucienā viņš finišēja desmitajā pozīcijā un čempionāta kopvērtējumā ieņēma 15. vietu. Par pasaules veterānu čempionu kļuva čehs Martins Zerava, otrais bija Derils Kings no Jaunzēlandes un trešais zviedrs Matss Nilsons.