02.07.2014 14:48

Sprinta čempionāta medaļas arī Pierīgas triatlonistiem

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Sprinta čempionāta medaļas arī Pierīgas triatlonistiem www.liepajniekiem.lv

Carnikavas, Ādažu un Mārupes sportisti plūc laurus Latvijas triatlona sprinta čempionātā Liepājā.

Galvenajā 0,75 km peldēšanas, 20 km riteņbraukšanas un 5 km skriešanas distancē absolūtajā vērtējumā septīto vietu ieņēma Jānis Ozoliņš no Jaunmārupes, kurš finišēja pēc stundas, trim minūtēm un 25,6 sekundēm.

Toties M40 vecuma grupā viņš kļuva par uzvarētāju. Trešo vietu M40 grupā ieņēma Toms Pikšēns no Mārupes (1.06:05,7), bet M50 vecuma grupā trešais bija carnikavietis Raimonds Garenčiks (1.06:18,2).

0,35+10+3,3 km distancē trešo vietu M15 vecuma grupā izcīnīja carnikavietis Edgars Galimžanovs, absolūtajā vērtējumā ieņemot sesto vietu. Šajā pašā distancē amatieriem un iesācējiem ("Veselības klase") otrā starp dāmām bija Māra Peilāne no Saulkrastiem, bet vīriem uzreiz aiz labāko trijnieka palika Alekss Alsbergs no Carnikavas.

Toties pēc jauniešu sacensībām M11 vecuma grupā (0,12+5+1,4 km) uz Pierīgu atceļoja divas medaļas. Otro vietu izcīnīja ādažnieks Ričards Sniedze un trešo – carnikavietis Patriks Legzdiņš. Uzvarētājam jelgavniekam Paulam Audzēvičam viņi zaudēja attiecīgi pusotru un nepilnas divas minūtes.

Bērnu sacensībās ar trešo vietu prata izcelties ādažniece Dārta Egle.

Nākamās triatlona sacensības Latvijā norisināsies 5. jūlijā pie Vaidavas ezera. Šīs sacensības līdzšinējos gados bijis lielākais triatlona notikums Latvijā.