02.07.2014 12:26

Mārupes BMX braucēji no Valmieras pārved piecas godalgas

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Mārupes BMX braucēji no Valmieras pārved piecas godalgas sportsvalmiera.lv

Latvijas lielākais BMX sacensību seriāls "SMScredit.lv" čempionāts turpinājās "SCO Centrs" trasē Valmieras pusē, kur pulcējās 273 dalībnieki no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Baltkrievijas un Krievijas.

Mārupes BMX kluba pārstāvji šoreiz starp laureātiem iekļuva piecās vecuma grupās.

Ceturto uzvaru piecos līdzšinējos posmos B7 grupā zēniem izcīnīja Emīls Allers, kurš pēc neveiksmes iepriekšējās sacensībās (tikai septītā vieta) arī atguva līderpozīcijas kopvērtējumā. Trešais Valmierā un otrais čempionāta kopvērtējumā, līderim zaudējot tikai vienu punktu, ir carnikavietis Kristers Apels, kurš pārstāv komandu "Rīgas favorīts".

Labākais no latviešiem sacensībās B11 grupā bija "SMScredit.lv" čempionāta kopvērtējuma līderis mārupietis Emīls Edvards Liberts. Tiesa, viņam finālā nācās piekāpties lietuvietim Aurimam Kairim. Par posma vicečempioni kļuva arī Laura Šape G11-13 grupā meitenēm. Toties kopvērtējumā viņa ir līdere.

Otro vietu posmā ieguva arī Kristers Oiguss no Carnikavas. "Rīgas favorīts" komandas braucējs B8 grupā sezonas sacensību summā ieņem trešo vietu.

Trešās vietas sacensībās Valmierā no Mārupes BMX kluba braucējiem ieguva Elvis Puroms elites grupā, kurā viņš piekāpās Kristeram Lejiņam un Tomam Skujiņam, kā arī Ingus Saulītis krūzeru CR30+ klasē. Labāko sešniekā vēl izdevās iekļūt Kitijai Elstei (5. vieta G14+ grupa) un Ralfam Domorackim (6. vieta B5-6 grupā).

Dienu vēlāk turpat "SCO Centrs" trasē notika Burtnieku kausa izcīņa, kurā uzvaru izcīnīja Emīls Allers, otrās vietas Elvis Puroms un Ingus Saulītis un trešo vietu – Kitija Elste.

Sestdien Rubenē notiks Latvijas BMX čempionāts elites un junioru grupās, kurā dalībnieku vidū būs arī divkārtējais olimpiskais čempions Māris Štrombergs.