17.04.2012 09:15

Brāļi Dukuri Siguldas skolās spodrinās sporta stundu prestižu

Autors  Ilze Ratniece
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Siguldas olimpieši skeletonisti Martins un Tomass Dukuri aprīļa nogalē piedalīsies novada skolu sporta stundās, lai kopā ar bērniem veiktu sporta skolotāja dotos uzdevumus.

Kā pastāstīja Martina un Tomasa tēvs un treneris Dainis Dukurs, doma par olimpiešu piedalīšanos sporta stundās radusies sarunā ar Izglītības un zinātnes ministru Robertu Ķīli, spriežot par to, kā paaugstināt sporta stundu prestižu.

D. Dukurs uzsver, ka viņu mērķis nav koriģēt sporta skolotāju darbu. Vienlaikus gan viņš atzīst, ka valstiskā līmenī būtu jāmaina sporta stundu organizēšana, lai radītu bērnos kustību prieku, lai veicinātu fizisko attīstību, veselības stiprināšanu. Tas viss pašlaik lielā mērā izpaliek, uzskata D. Dukurs.

Dukuru ģimene no savas puses ir gatava iesaistīties, lai kaut kas šajā ziņā mainītos. "Ar šo akciju negribam pateikt, ka tagad visiem jāizaug par čempioniem, svarīgāk pašlaik ir, lai bērni izaugtu fiziski attīstīti. Tas nepieciešams, lai viņi vēlāk varētu veiksmīgi strādāt jebkurā jomā. Esam jau bijuši pie skolēniem Mālpilī, Krimuldā, Valkā, Bauskā un citur, tāpēc tagad jūtam tādu kā pienākumu tikties arī ar sava novada bērniem," stāsta Dainis Dukurs.

Sadarbībai ar olimpiešiem pieteikušās četras novada skolas – Siguldas Valsts ģimnāzija, Siguldas pilsētas vidusskola, Siguldas 1. pamatskola un Allažu pamatskola.