30.06.2014 10:49

Salaspilieši kopā ar Latvijas frisbija izlasi saņem īpašu atzinību "LabieDarbi.lv" Gada balvas pasākumā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Salaspilieši kopā ar Latvijas frisbija izlasi saņem īpašu atzinību "LabieDarbi.lv" Gada balvas pasākumā publicitātes

Jau ceturto gadu pēc kārtas labdarības iniciatīva "LabieDarbi.lv" īpašā Gada balvas pasniegšanas ceremonijā sveica iedvesmojošākos 2013. gada projektus.

Nominācijā "Mēs pasaulē" pateicībā par Latvijas tēla spodrināšanu ārpus mūsu valsts robežām tika sumināta Latvijas frisbija izlase, kurā ir arī vairāki Salaspils komandu pārstāvji.


Pagājušā gada vidū ar AS "4finance" zīmola, nebanku kredītdevēju nozares līdera "SMScredit.lv" labdarības iniciatīvas "LabieDarbi.lv" atbalstu Latvijas frisbija izlase pirmo reizi vēsturē varēja piedalīties Eiropas pludmales frisbija čempionātā, kā arī Eiropas jaunatnes čempionātā, kas norisinājās Vācijas pilsētā Ķelnē:


"Frisbijs nav tikai sports, tā ir draudzība, kas izpaužas gan uz laukuma, gan ārpus tā," pārliecināts vīriešu U-19 frisbija treneris salaspilietis Reinis Otisons. Viņš kopā ar komandas biedriem aktīvi vāca atbalstītājus, lai būtu starp projektu konkursā "LabieDarbi.lv" finālistiem un iegūtu vēlamo finansējumu.

"Iniciatīvas "LabieDarbi.lv" atbalsts bija nepieciešams, lai uz čempionātiem tiešām aizbrauktu labākie spēlētāji, nevis tie, kuri to var atļauties," stāsta izlases spēlētāja salaspiliete Ieva Grabe.

Latvijas vārdu izlases sastāvā Eiropas pludmales frisbija čempionātā godam nesa tādi "Salaspils WT" spēlētāji kā Roberts Apinis, Gatis Mūsiņš, Ģirts Betmanis, Dainis Teteris, Mārtiņš Gusārs un Mārtiņš Kasparāns. Zēnu izlasē bija salaspilieši Gregors Matīss, Jānis Bernāns, Arvīds Ondrups, Dāvis Indrāns un Toms Ābeltiņš. Šie puiši stiprināja komandu Eiropas Jaunatnes čempionātā.
Savukārt sieviešu izlasē Eiropas pludmales frisbija čempionātā startēja Ieva Grabe, Lāsma Kublicka, Santa Možeika, Elza Vulfa, Santa Siņica un Monta Poduma no "Salaspils FK".

Finansējuma iegūšana projektu konkursā "LabieDarbi.lv" ļāva sportistiem pārbaudīt savus spēkus starptautiskās sacensībās, kas salaspiliešiem, atgriežoties no pasaules čempionātiem, deva motivāciju izveidot pašiem savu komandu "Salaspils Jr", ar kuru viņi startēja Latvijas Frisbija čempionātā telpās, izcīnot 7. vietu.