30.06.2014 10:46

Viļakā izceļas gan kvadriciklu, gan motociklu braucēji

Autors 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Viļakā izceļas gan kvadriciklu, gan motociklu braucēji "MX Ādaži"

Vairākas godalgotas vietas Pierīgas moto klubu pārstāvji izcīnījuši nedēļas nogalē "Baltā Brieža" trase Viļakā notikušajā Latvijas un Baltijas motokrosa čempionāta, Latvijas kausa izcīņas un Latvijas junioru čempionāta posmā.

Kvadriciklu "Pro" klasē savu meistarību apliecināja "MX Ādaži" komandas pārstāvis Edgars Meņģelis, kurš uzvarēja abos braucienos un līdz ar to arī kopvērtējumā. Astotajā vietā posma kopvērtējumā ierindojās Kārlis Bole juniors (braucienos 8. un 12. vieta), bet desmitais bija Raivis Soote (13., 8.).

Latvijas kausa kopvērtējumā "Q Pro" klasē R. Soote ir astotais, bet E. Meņģelis, kurš pirmajos divos posmos nestartēja, desmitais.

Pierīgas kvadriciklu braucēji guva panākumus vēl divās klasēs jauniešiem. "Q50" klasē uzvaru izcīnīja Kristiāns Stoļarovs no Babītes, bet "Q200" klasē otrais kopvērtējumā un pirmais starp Latvijas pārstāvjiem bija mārupietis Mārtiņš Toms Puķītis.

Pēc neliela pārtraukuma savainojuma ārstēšanas dēļ motokrosa trasē atgriezās "MX Ādaži" līderis Leons Kozlovskis un izcīnīja pirmo vietu senioru konkurencē. Savukārt veterānu grupā labākais abos braucienos bija Atis Alžāns no Mārupes auto moto kluba "Bieriņi". Par spīti tam, ka startējuši tikai divos no trijiem posmiem, viņi abi Latvijas kausa kopvērtējumā ieņem trešās vietas.

Pierīgas motobraucēji izcēlās arī sacīkstēs jauniešu klasēs. MX50 klasē uzvaras abos braucienos un posma kopvērtējumā svinēja krimuldietis Kārlis Alberts Reišulis, kurš ir arī Latvijas junioru čempionāta kopvērtējuma līderis. Piekto vietu posmā un ceturto kopvērtējumā ieņem viņa jaunākais brālis Jānis Mārtiņš Reišulis.

MX65 klasē otro vietu ieņēma AMK "Bieriņi" pārstāvis Patriks Ūzuls, kurš pirmajā braucienā uzvarēja, taču otrajā piekāpās Kristiānam Freimanim. Tādā pašā secībā viņi ir arī sezonas kopvērtējumā.

Savukārt MX85 klasē trešo vietu abos braucienos, otro vietu posma kopvērtējumā un otro pozīciju Latvijas junioru čempionāta kopvērtējumā ieņem mārupietis Toms Babris.

Latvijas motokrosa čempionāta, Latvijas kausa izcīņas un Latvijas junioru čempionāta ceturtais posms paredzēts 26. un 27. jūlijā Stelpes trasē. Bet jau 2. jūlijā Jaunmārupē risināsies Mini motokrosa trešā posma sacensības jauniešiem.