29.06.2014 14:27

Pierīgas orientieristi startējuši Eiropas jaunatnes čempionātā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pierīgas orientieristi startējuši Eiropas jaunatnes čempionātā www.lof.lv

Maķedonijā notikušajās sacensībās individuāli sekmīgākais no Latvijas orientieristu izlases bija saulkrastietis Uldis Upītis.

Sarežģītajā garajā distancē M16 vecuma grupā Uldis vēl neilgi līdz distances beigām reāli pretendējis uz vietu labāko desmitniekā, tomēr pieļāva kļūdu un finišēja četrpadsmitajā vietā 99 dalībnieku konkurencē. Distancē pavadījis gandrīz stundu, viņš Eiropas čempionam čeham Danielam Vandasam zaudēja nepilnas 11 minūtes.

Dienu iepriekš kalnainajā Strumicas pilsētā notika sprinta sacensības, un tajās U. Upītis savā vecuma grupā ieņēma 27. vietu.

W18 vecuma grupā jaunietēm startēja divas citas šāgada Latvijas jaunatnes čempionāta laureātes – ādažniece Laura Leiboma un Kendija Aparjode no Saulkrastiem. Laura ieņēma 57. vietu sprintā un 40. vietu garajā distancē, bet Kendija – attiecīgi 61. un 43. vietu.

Eiropas čempionāta pēdējā dienā notika stafešu sacensības. W18 grupā L. Leiboma un K. Aparjode kopā ar Anniju Annu Zaļaiskalnu ierindojās 12. vietā, bet M16 grupā U. Upītis kopā ar Matīsu Slikšjāni un Edgaru Ustinovu finišēja 14. pozīcijā.

Čempionāta kopvērtējumā 33 valstu komandu konkurencē Latvijas jaunie orientieristi ieņēma 14. vietu.