28.06.2014 22:13

Garkalnes regbisti ar uzvaru Siguldā beidz Latvijas čempionāta pirmo posmu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Latvijas čempioni "Garkalne/Livonia" kluba regbisti Latvijas čempionāta Reitinga apļa pēdējā spēlē pārliecinoši ar 71:10 (19:5) pieveica "Burtnieki/Fēnikss" komandu.

"Garkalne/Livonia" vēl pirms sestdien Siguldas "Depo" laukumā notikušās spēles bija nodrošinājusi pirmo vietu Reitinga aplī, un lielā mērā galvenā nozīme mačam bija galīgo vietu sadalē un čempionāta otrā posma spēļu kārtības noteikšanā.

Trīs piezemējumus livoniešu labā veica Dāvis Gauja, pa diviem – Norberts Bekmanis, Deivids Cjukša un Simons Fuko, vienu Edmunds Ščavinskis, bet Kristaps Bērziņš savāca 21 punktu ar deviņiem precīziem realizācijas sitieniem un vienu soda sitienu, informēja Latvijas Regbija federācijā.

Reitinga apli "Garkalne/Livonia" pabeidza ar uzvarām visās piecās spēlēs un 24 punktiem, RK "Ovāls" ar 19, "Eži/LMT" ar 13, "Burtnieki/Fēnikss" ar 11, "Eži"/LMT-2 ar pieciem punktiem, bet "Ulre"/Ķekavas NSS punktus neguva.

Septembrī paredzētā Latvijas čempionāta otrā posma pirmajā nedēļā vēlreiz sacentīsies abi līderi "Garkalne/Livonia" un RK "Ovāls". Pirmajā un otrajā nedēļā divu spēļu summā pāra uzvarētājus noskaidros "Eži/LMT" pret "Ulre"/Ķekavas NSS un "Burtnieki/Fēnikss" pret "Eži/LMT"-2. Trešajā nedēļā līderu divcīņas uzvarētāji pusfinālā tiksies ar "Burtnieki/Fēnikss" un "Eži/LMT"-2 pāra uzvarētāju, bet līderu divcīņas zaudētāji ar "Eži/LMT" un "Ulre"/ĶNSS pāra uzvarētāju.

Izšķirošajā ceturtajā nedēļā spēlē par pirmo vietu tiksies pusfinālu uzvarētāji, spēlē par trešo vietu – pusfinālu zaudētāji, bet abas pārējās komandas cīnīsies par piekto vietu.