27.06.2014 19:06

FOTO: Pierīgas novadu pašvaldību darbinieki sporto Mārupē (papildināta)

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Gadskārtējās Pierīgas novadu pašvaldību darbinieku vasaras sporta spēles, kas piektdien norisinājās Mārupes sporta kompleksā, pulcēja 14 novadu pārstāvjus. Uzvarēja mājinieki.

Pēc tradīcijas, sporta spēles uzņēma iepriekšējā gada kopvērtējuma uzvarētāji – šoreiz rīkotāju lomā iejutās mārupieši. Kā ierasts, dalībnieki sacentās gan tradicionālos sporta veidos, gan īpaši šim pasākumam rīkotāju sarūpētās disciplīnās.

Summējot iegūtās vietas, izrādījās, ka arī šogad sportiskākie izrādījušies Mārupes pašvaldības pārstāvji (35 punkti). Labāko trijniekā iekļuva arī Baldones (48) un Saulkrastu (54) vietvaru darbinieki. Tālākās vietas ieņēma Babītes (58), Carnikavas (63), Ķekavas (67), Salaspils (69), Krimuldas (70), Ropažu (72), Mālpils (72), Ādažu (80), Stopiņu (83), Olaines (84) un Inčukalna (90) novadi.

Programmā bija iekļauts volejbola turnīrs "četri pret četri", kas stadionā turpinājās visas pēcpusdienas garumā. Pēc priekšsacīkšu turnīriem finālā pārākie izrādījās carnikavieši, kuri apsteidza Mālpils, Ropažu un Mārupes novadu komandas.

Volejbolistiem ar kolēģu palīdzību vēl arī bija jāpiedalās triju piramīdu veidošana pēc uzrādītā zīmējuma. Šajā disciplīnā ātrākie un atjautīgākie izrādījās krimuldieši, aiz kuriem ierindojās Babītes un Ķekavas pārstāvji.

Futbola turnīrā "trīs pret trīs" ar lielajām fitnesa bumbām vislabāk veicās laukuma saimniekiem. Finālturnīrā par 1.–3. vietu mārupieši ar 1:0 uzvarēja otrās vietas ieguvējus saulkrastiešus un ar 2:1 baldoniešus.

Badmintona jaukto pāru turnīrā, kas risinājās sporta zālē, izšķirošajā spēlē par pirmo vietu duets no Inčukalna ar 21:17 pārspēja Babītes badmintonistus, bet trešo vietu ieņēma Mārupes pašvaldības pārstāvji.

Stafetē ar pildbumbām vislabāk veicās Babītes novada pārstāvjiem, stafetē "Basketbola korifeji" ar bumbām un ķerru – ķekaviešiem, sacensībās "Sportiskie matemātiķi", kurās basketbola prasmes bija jāapvieno ar matemātikas uzdevumu risināšanu, labākie izrādījās mārupieši, bet "rallijā" ar rotaļu automašīnām labāko rezultātu sasniedza krimuldieši.

Un, protams, tradicionālā novadu priekšsēdētāju trīscīņa, kurā šoreiz "pagastvečiem" ar saviem palīgiem bija jādemonstrē izveicība un atjautība, piemēram, "uz aklo" izstaigājot labirintu (par pieskaršanos norobežojošajām lentēm pienācās soda sekundes). Triju disciplīnu kopvērtējumā veiksmīgākais izrādījās Saulkrastu novada domes priekšsēdētājs Ervīns Grāvītis. Otro vietu ieguva viņa kaimiņiene Daiga Jurēvica no Carnikavas un trešo – Mārupes mērs Mārtiņš Bojārs.

Pierīgas novadu sporta spēļu kopvērtējumā pēc pašvaldību darbinieku sacensībām līderpozīcijas saglabā Babītes novads (144 punkti), kuram seko Mārupe (138), Baldone (137,5), Salaspils (128), Ropaži (120), Mālpils un Saulkrasti (pa 101 p.).

(papildināta ar sacensību rezultātiem)