26.06.2014 21:26

Ikšķiles šķēpmetējam Jāņa Lūša kauss

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Patriks Gailums uzvaru ceturtdien Jelgavā notikušajās sacensībās izcīna pēdējā metienā. Trešajā vietā siguldietis.

Olimpiskā čempiona Jāņa Lūša kausu izcīņa notika sešās vecuma grupās stiprā un daiļā dzimuma pārstāvjiem. No Pierīgas viedokļa īpašu interesi rosināja sacensības jauniešiem vecākajā grupā (1996./97. g. dz.) ar 700 gramu šķēpu.

Pirmajā metienu sērijā vadībā izvirzījās Smiltenes bērnu un jaunatnes sporta skolas pārstāvis Jāzeps Groza – 65,10 metri. Trešajā sērijā viņš savu rezultātu uzlaboja vēl par 20 centimetriem, bet abi galvenie Jāzepa konkurenti – pagājušā gada Eiropas Jaunatnes vasaras Olimpiādes bronzas laureāts Patriks Gailums un siguldietis Ričards Griezītis – atpalika par gandrīz sešiem metriem.

Ceturtajā sērijā uz otro vietu pakāpās Patriks (63,42 m), bet piektajā rezultātu uzlaboja gan līderis (66,89 m), gan Ričards (62,89 m). Pēdējā sestajā mēģinājumā P. Gailums šķēpu aizraidīja 67,82 metrus tālu, un šis metiens nodrošināja viņam uzvaru. J. Groza palika otrajā vietā, bet Murjāņu Sporta ģimnāzijas audzēknis R. Griezītis trešajā.

Jāpiezīmē, ka Patriks Gailums kļuva par J. Lūša kausa ieguvēju arī pērn, startējot B vecuma grupā, un bija guvis panākumus šajās populārajās šķēpmetēju sacensībās arī iepriekš.

Par uzvarētāju vīru konkurencē, otrajā vietā atstājot labāko no Latvijas sportistiem talsenieku Rolandu Štrobinderu (78,32 m), kļuva Ivans Zaicevs no Uzbekistānas – 81,73 metri. Bet par dienas galveno notikumu parūpējās Madara Palameika, kura otro reizi divu nedēļu laikā laboja Latvijas rekordu dāmām. Šoreiz viņa sasniedza 66,15 metrus un savu iepriekšējo sasniegumu laboja uzreiz par 1,29 metriem.