19.06.2014 15:58

Lēdurgā labāk ripoja modelīši no Igaunijas

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Lēdurgā labāk ripoja modelīši no Igaunijas Publicitātes foto

"Pelēkais RC" trasē Krimuldas novada Lēdurgā ar Igaunijas pārstāvju pārsvaru aizvadīts "Latvijas RcOffroad kausa" otrā posma sacensības radio vadāmajiem modeļiem.

Ziemeļu kaimiņi uzvarēja visās četrās modeļu klasēs, arī visplašāk pārstāvētajā "1/8 Open Elektro" klasē modeļiem ar elektromotoriem, kurā startēja 26 dalībnieki. Pēc kvalifikācijas braucieniem divpadsmit veiksmīgākie veica trīs finālbraucienus, un posma kopvērtējumā tika rēķināti divi labākie rezultāti.

Pirmo vietu izcīnīja Rainers Resars, kurš vienreiz uzvarēja un divreiz ierindojās otrajā vietā. "Latvijas RcOffroad kausa" pirmajā posmā viņš bija ieņēmis otro vietu. Šoreiz otrais kopvērtējumā bija Hendriks Lainemē, bet labākais no Latvijas pārstāvjiem bija siguldietis Roberts Treijs, kurš ar finālbraucienos iegūto piekto, ceturto un pirmo vietu finišēja trešajā pozīcijā.

"1/8 Nitro" klasē, kurā piedalījās desmit radio vadāmo modeļu entuziasti, trīs pirmās vietas ieguva igauņi Jānuss Sāre, Hendriks Lainemē un Kuldars Iluss, bet augstāko vietu no mājiniekiem – sesto – ieguva Agris Zvirbulis.

Septiņi dalībnieki startēja "1/10 4WD Buggy" četru riteņu piedziņas modeļu klasē, un šajās sacensībās pirmo vietu izcīnīja jau divkārt pieminētais H. Lainemē. Otrais bija lietuvietis Domants Cesulis, trešais – Rihards Lainemē, bet ceturtais Ēvalds Butāns. Savukārt "1/10 2WD Buggy" ieskaitē Hanness Hannuss pārspēja vienīgo konkurentu Aigaru Krūmiņu.

"Latvijas RcOffroad kausa" nākamais posms paredzēts 5. jūlijā jaunizveidotajā radio vadāmo modeļu trasē Limbažos.