19.06.2014 10:38

"ZZ Čempionāta" uzvarētāji atgriežas no Berlīnes

Autors 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"ZZ Čempionāta" uzvarētāji atgriežas no Berlīnes publicitātes

Šonedēļ Vislatvijas skolēnu prāta un sporta spēļu "ZZ Čempionāts" uzvarētāji devās neaizmirstamā lidojumā uz Berlīni.

Uzvarētāju klases – Dāvja Ozoliņa Apes vidusskolas 5. klase, Brāļu Skrindu Atašienes vidusskolas 8. klase un Siguldas Valsts ģimnāzijas 12.a klase – dienu Berlīnē pavadīja kopā ar "Zelta Zivtiņas" varoņiem Zī un Zē, Aleksi, skolotājiem un gidiem.

Apes, Atašienes un Siguldas skolēniem pirmdienas rītā bija jāmostas agri – jau no paša rīta viņi devās ceļā ar privāto reisu no Rīgas lidostas uz Berlīni. Lidojuma laikā skolēnus ar muzikālu pārsteigumu iepriecināja slavenais dziedātājs Miks Dukurs, savukārt īpašu sveicienu lidojumu sākumā un noslēgumā skolēniem teica lidmašīnas kapteinis.

Uz Berlīnes ievērojamākajām vietām skolēni devās īpašā "ZZ Čempionāta" autobusā. Pirmā ceļojuma pietura bija Berlīnes televīzijas tornis. Skolēni pabija Eiropas ceturtā augstākā torņa augšgalā un skatīja Berlīnes panorāmu. "ZZ Čempionāta" uzvarētāji aplūkoja arī vēsturiskos Brandenburgas vārtus, kā arī mūsdienīgo arhitektūru Postdamas laukumā, apmeklējot "SONY" centru. Pēc gardām pusdienām "ZZ Čempionāta" uzvarētāji apmeklēja Berlīnes Zoodārzu, kur apskatīja zoodārza lielo akvāriju un iepazinās ar eksotiskām radībām. Pirms mājupceļa skolēniem vēl vienu muzikālu priekšnesumu brīvā dabā Šarlotenburgas pils parkā sniedza Miks Dukurs.

"ZZ Čempionāta" uzvarētāju klases galveno balvu – ceļojumu ar privāto lidmašīnu uz Berlīni – izcīnīja "ZZ Čempionata" finālā 31. maijā "Arēnā Rīga".

Šī gada "ZZ Čempionāts" bija vērienīgākās skolēnu sporta un prāta spēles tā astoņus gadus ilgajā vēsturē, un tā finālā piedalījās rekordliels dalībnieku skaits – gandrīz 6000 skolēnu no visas Latvijas. "ZZ Čempionātam" šogad pieteicās 70 000 skolēnu.