17.06.2014 12:20

Ropažu mežos dominē ārvalstu veloorientieristi

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ropažu mežos dominē ārvalstu veloorientieristi Henrijs Freimanis

Pagājušās nedēļas nogalē Ropažu novadā risinājās biedrības "Magnēts" rīkotās triju dienu veloorientēšanās sacensības "Latvijas MTBO daudzdienas".

Pirmajā dienā dalībnieki Ropažos sacentās sprinta distancē, otrajā dienā Endzeliņu pusē startēja vidējā distancē, bet svētdien Zaķumuižā veica garo distanci, pēc kuras sadalīja medaļas triju dienu kopvērtējumā. Uz sacensībām bija ieradies prāvs pulks sportistu no Igaunijas, Lietuvas, Krievijas un Baltkrievijas, kuri tad arī savāca lielāko daļu godalgu.

No pašmāju veloorientieristiem labāko trijniekā savā grupā izdevās iekļūt vienīgi Otto Pēterim Pirtniekam. Viņš izcīnīja otro vietu A grupā jauniešiem līdz 18 gadiem un veterāniem virs 40 gadiem.

18 gadus vecais kluba "Auseklis" pārstāvis pirmajā dienā sasniedza otro labāko laiku, otrajā dienā bija labākais, taču trešajā uzrādīja tikai desmito rezultātu un pēc distancē pavadītām vairāk nekā divarpus stundām summā par divarpus minūtēm piekāpās Aleksandram Minčukovam no Baltkrievijas.

Elites grupā dāmām dubultuzvaru svinēja Krievijas sportistes Olga Vingradova un četrkārtējā pasaules čempione Ksenija Černiha, bet labākā no Latvijas veloorientieristēm bija Aiga Strazdiņa, kura 18 dalībnieču konkurencē ieņēma astoto vietu. Vīriem triumfēja igaunis Marguss Halliks, bet augstāko vietu no mājiniekiem ieguva Uģis Voiceščuks, viņš bija septītais starp 33 sportistiem.

A grupā dāmām pirmo vietu izcīnīja Viktorija Mihnoviča no Lietuvas (septītā bija Guna Zagorska), bet B grupā jauniešiem līdz 16 gadiem, senioriem ap 60 gadiem un iesācējiem uzvarēja lietuviete Rūta Stanevičiene un Daņiils Buzovkins no Krievijas.

Vairāk fotogrāfiju no sacensībām skatīt šeit.