16.06.2014 12:27

Garkalnes novada un Pierīgas pašvaldību kausu iegūst lietuvietis Petraitis

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Brīvdienās zemnieku saimniecībā "Kriķi" notika Garkalnes novada un Pierīgas pašvaldību kausa izcīņa jāšanas sportā šķēršļu pārvarēšanā, ko tradicionāli rīko Jātnieku sporta klubs "Kriķi".

Sacensību galvenajā maršrutā – Garkalnes novada kausa izcīņā – sportistiem bija jāveic maršruts ar 120 cm augstiem šķēršļiem un pārlēkšanu. Piedalījās 15 sportiskie pāri, un tikai divi no tiem pamatdistanci veica bez soda punktiem. Pārlēkšanā par pirmo vietu arī nekļūdīgs bija lietuvietis Kristups Petraitis ar zirgu Aladinu, kurš, kā izrādās, pirmajās oficiālajās sacensībās 13 gadu vecumā piedalījies tieši "Kriķos".

Otrais startēja pieredzējušais Ropažu jātnieks Guntars Siliņš ar Tritoonia (jātnieku sporta klubs "Mežstrazdiņi") un, gāžot vienu šķērsli, no tālākās cīņas izstājās, jo bija sev jau nodrošinājis otro vietu. Trešo vietu ieguva Tija Alīse Jurjāne no Garkalnes novada ar zirgu Fame. Pamatmaršrutu viņa arī veica tīri, taču saņēma vienu soda punktu par laika normas pārtēriņu.

Pierīgas Pašvaldību kausa izcīņa notika ātruma maršrutā ar 110 cm augstiem šķēršļiem. Arī te galveno balvu izcīnīja Kristups Petraitis, šoreiz ar zirgu Lordano-Miro, maršrutu veicot bez soda punktiem 57,53 sekundēs. Otrajā vietā Marta Grahoļska ar Čipendeilu (Jauno Jātnieku skola) – 0 s.p./58,70 s, trešais bija Tads Šešks ar Baterflay – 0/61,55.

Citos maršrutos uzvarēja: Nr. 1, ātruma maršruts, bez ierobežojumiem dalībniekiem, šķēršļu augstums 80 cm – Anna Apsīte ar Leniju; Nr. 2 a, jaunzirgi līdz 6 gadu vecumam, divās fāzēs, šķēršļu augstums 100 cm – Kristups Petraitis ar Lordano-Miro; Nr. 2 b, bez ierobežojumiem, 100 cm – Tads Šešks ar Jutu; Nr. 2 c, bērni līdz 16 gadu vecumam, 100 cm – Sabīne Siliņa ar Oniku.

"Esmu apmierināts ar savu startu, jo man galvenais nebija cīņa par uzvaru, bet zirga gatavošana nākamajiem startiem, krājot pieredzi," Latvijas Jātnieku federācijas preses dienestam atzina Guntars Siliņš. "Lielāks prieks man ir par meitas Sabīnes startu, kura uzvarēja bērnu konkurencē līdz 16 gadu vecumam ar zirgu Oniku un ieguva arī otro vietu ar Kalgari. "Kriķos" vienmēr ir patīkami startēt, te sabrauc daudz dalībnieku, ir labi maršruti, sacensību organizācija un atmosfēra."

Garkalnes TV video: