15.06.2014 17:23

Latvijas regbisti nosargā vietu Eiropas čempionāta A divīzijā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Latvijas regbisti nosargā vietu Eiropas čempionāta A divīzijā rugbylatvia.com

Pierīgas klubu spēlētāju plaši pārstāvētā Latvijas regbija-7 izlase Kauņā notikušajā Eiropas čempionāta A divīzijas turnīrā izcīnīja vienu uzvaru sešās spēlēs un ierindojas astotajā vietā.

Apakšgrupas turnīru Latvijas regbisti sāka ar diviem "sausajiem" zaudējumiem pret objektīvi pārākiem pretiniekiem – 0:26 (0:7) pret Ukrainu un 0:26 (0:21) pret Lietuvu.

Toties pēdējā spēlē latvieši ar 17:10 (12:0) uzvarēja Dāniju. Pirmajā puslaikā vienu no diviem piezemējumiem veica Elmārs Šefanovskis no Ķekavas kluba "Miesnieki", bet Dāvis Zagorskis no LSPA/"Baldone" komandas iesita realizāciju. Otrajā puslaikā dāņi starpību samazināja līdz 12:10, taču galotnē D. Zagorskim izdevās vēl viens piezemējums.

Uzvara pār Dāniju Latvijas izlasei deva trešo vietu apakšgrupā un tiesības spēlēt ceturtdaļfinālā. Līdz ar to tika izpildīts minimālais uzdevums – nosargāta vieta Eiropas čempionāta A divīzijā.

Turnīra otrajā dienā ceturtdaļfināla mačā Latvijas regbisti ar 0:19 piekāpās Polijai un turpināja cīņu par 5.–8. vietu. Otrreiz tiekoties ar Ukrainas regbija-7 izlasi, nācās piedzīvot otro zaudējumu 5:12. Vienīgos punktus ar piezemējumu guva Garkalnes "Livonia" pārstāvis Dāvis Gauja.

Savukārt spēlē par septīto vietu Latvijas regbisti ar 7:31 (0:19) piekāpās Izraēlas valstsvienībai. Otrajā puslaikā piezemējumu veica Ainārs Bērziņš no "Livonia", bet izlases kapteinis Valters Raņķis no "Miesniekiem" trāpīja realizācijas sitienu.

Latvijas izlases galvenā trenera lietuviešu speciālista Edmunda Ščavinska turnīrā kopā ar jau pieminētajiem spēlētājiem vēl piedalījās Norberts Bekmanis, Kristaps Bērziņš, Vigo Valdavs juniors, Artūrs Kisle (visi "Livonia"), Emīls Balodis ("Miesnieki"), Mikus Ozols (RK "Sigulda") un Nauris Bērziņš (RK "Ovāls").

Izlases menedžeris Jānis Zuments komandas startu Kauņā kopumā vērtēja pozitīvi. "Rezultāti ir pietiekami labi, ja ievēro to, ka atstājām aiz sevis tādas A divīzijas komandas kā Moldovu un Dāniju. Puiši apošņāja spēcīgākas sabiedrības gaisu un nospēlēja savu spēju līmenī," Latvijas Regbija federācijas preses dienestam teica J. Zuments.

"Līdz spēlei pret Izraēlu meistarība tikai uzlabojās, taču nevarēja spēlēt jau trīs spēlētāji – Kristapam Bērziņam un Naurim Bērziņam pievienojās arī Mikus Ozols, un mums palika tikai divas spēlētāju maiņas. Arī brīžiem tika pieņemti taktiski nepareizi lēmumi, bet beigās jau bija sakrājies pamatīgs nogurums."

Kā zināms, Latvijas izlase A divīzijā pirmo reizi iekļuva pēc uzvaras pagājušā gadā B divīzijas Ziemeļu zonas turnīrā Garkalnes novada Upesciemā.