15.06.2014 12:35

Pirmajā līgā uzvaras Olaines un Ķekavas futbolistiem

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Latvijas futbola pirmās līgas turnīra 12. kārtā pie panākumiem tikušas divas no trim Pierīgas komandām.

Trešo uzvaru sezonā izcīnīja Apvienotās futbola akadēmijas (AFA) "Olaine" futbolisti, kuri viesos ar 2:1 pārspēja jaunatnes futbola klubu "Saldus". Abus vārtus pirmā puslaika vidū septiņu minūšu laikā guva brazīlietis Lohans Munjoss de Oliveira.

Uzvara arī Ķekavas futbola klubam "Auda", kas ar 2:0 (1:0) pieveica FK "Ogre". Savukārt Salaspils komanda savā laukumā ar tādu pašu rezultātu zaudēja vienai no turnīra līdervienībām Rīgas Futbola skolai.

Turnīra tabulā FK "Auda" ar 25 punktiem ieņem sesto vietu, par 11 punktiem atpaliekot no līderiem Rēzeknes BJSS un par septiņiem punktiem apsteidzot tuvākos sekotājus Preiļu BJSS. AFA "Olaine" ieņem 12. vietu (9 punkti), bet Salaspils 14. pozīciju (5 p.) 16 komandu konkurencē.

Ar Pierīgas futbola klubu piedalīšanos aizvadītas vēl vairākas spēles.

Latvijas kausa izcīņas otrās kārtas spēlē futbola klubs "Ādaži" ar 0:2 piekāpās FK "Dinamo Rīga" futbolistiem un izstājās no turnīra. Nākamnedēļ Latvijas kausa spēles aizvadīs SK "Upesciems" (18. jūnijā pret "FC Caramba") un FK "Carnikava" (20. jūnijā savā laukumā pret "Rīnūžiem").

Abas šīs Pierīgas komandas nule aizvadījušas kārtējās spēles Latvijas otrās līgas turnīrā. Carnikavieši Rīgas čempionātā cīņā ar "DSVK Traktors" futbolistiem, pateicoties Allana Partovi un Arta Kupriša vārtiem, izvirzījās vadībā 2:0. Taču pēdējās 20 minūtēs ielaida divus vārtus (otros – kompensācijas laika trešajā minūtē) un izlaida no rokām uzvaru – 2:2.

Līdzšinējās piecās spēlēs FK "Carnikava" futbolistiem ir viena uzvara, viens neizšķirts, trīs zaudējumi un dalīta sestā vieta deviņu komandu konkurencē.

Neizšķirti nospēlēja arī sporta kluba "Upesciems" komanda, kas slēdz miera līgumu ar Vidzemes reģionālā turnīra līderiem "Staiceles bebriem" – 3:3. Sešu komandu konkurencē SK "Upesciems" ir trešajā vietā, turklāt aizvadījis mazāk spēļu nekā sāncenši.