14.06.2014 19:17

Baltezera šahists uzvarējis turnīrā Carnikavā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Baltezera šahists uzvarējis turnīrā Carnikavā arhīvs

Jurijs Agafonovs starptautiskā meistara Alvja Vītoliņa piemiņas turnīrā, kas sestdien notika Tautas namā "Ozolaine" Carnikavā, 13 partijās izcīnīja deviņas uzvaras.

Turnīrs notiek pēc Šveices sistēmas ar apdomas laiku četras minūtes plus divas sekundes. Piedalījās 50 šahisti gan no Pierīgas, gan Rīgas, gan tālākām vietām.

Par uzvarētāju kļuva Jurijs Agafonovs no Baltezera, kurš izcīnīja deviņas uzvaras, trīs partijas beidza neizšķirti un piedzīvoja tikai vienu zaudējumu, summā savācot 10,5 punktus no 13 iespējamiem.

Par puspunktu no viņa atpalika ASV pārstāvis Valdus Saulespurēns, kurš ierindojās otrajā vietā. Trešais ar 9,5 punktiem bija ropažnieks Rolands Bērziņš, bet ceturtais kopvērtējumā un labākais no mājiniekiem carnikaviešiem bija Kristaps Krustkalns – arī viņam 9,5 punkti. Labāko sešniekā iekļuva arī Imants Kārkliņš no Salaspils (8,5 p.).

A. Vītoliņa piemiņas turnīru rīkoja Carnikavas sporta centrs sadarbībā ar Carnikavas novada domi, Latvijas Šaha federāciju, Rīgas Šaha federāciju, šaha lielmeistaru Alekseju Širovu un atbalstītājiem.