14.06.2014 17:49

Siguldietim piektā vieta pasaules U-23 čempionātā pludmales volejbolā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Siguldietim piektā vieta pasaules U-23 čempionātā pludmales volejbolā FIVB

Edvarts Buivids pārī ar Reini Pekmani Polijā notiekošajā turnīrā iekļuva labāko astoņniekā, taču piedzīvoja zaudējumu ceturtdaļfinālā.

Buivids/Pekmanis, kuri pēc reitinga turnīrā bija izlikti ar 12. numuru, pasaules U-23 čempionātu sāka ar divām uzvarām kvalifikācijas turnīrā pār Nīderlandes un Brazīlijas pludmales volejbolistiem.

Pamatturnīrā komandas bija sadalītas apakšgrupās pa sešām, un arī šo posmu Edvarts un Reinis aizvadīja nevainojami, gūstot piecas uzvaras piecās spēlēs pār Krievijas, ASV, Kanādas, Serbijas duetiem un arī ar pirmo numuru izlikto Polijas pāri Losjaks/Brils (21:17, 21:15).

Grupā latvieši ieņēma pirmo vietu un uzreiz kvalificējās izslēgšanas turnīra otrajai kārtai. Astotdaļfinālā Buivids/Pekmanis ar 2:0 (21:14, 26:24) pārspēja Izraēlas pāri Sanderovičs/Ohana, bet ceturtdaļfinālā ar 0:2 (18:21, 16:21) piekāpās ar sesto numuru izliktajiem poļiem Kosjakam un Rudolam.

Edvarts un Reinis turnīru pabeidza dalītajā piektajā vietā un kļuva par Latvijas labāko pāri turnīrā. Izslēgšanas turnīrā iekļuva arī Haralds Regža un Armands Āboliņš, taču viņi otrajā kārtā zaudēja jau pieminētajiem Polijas pludmales volejbolistiem Losjakam/Brilam.