10.06.2014 14:30

Skrien Siguldā un Carnikavā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Skrien Siguldā un Carnikavā Mareks Gaļinovskis un www.carnikava.lv

Svētdien Pierīgā notika divas skriešanas sacensības. Siguldā risinājās gadskārtējais "Divu tiltu skrējiens", bet Carnikavā – "Zibens skrējiens".

Siguldā, Gaujas senlejā, piecās dažādās distancēs uz starta stājās 74 dalībnieki. Garākajā 12,8 km skrējienā uzvaru svinēja Valdis Nilovs, kurš finišēja pēc 50 minūtēm un 22 sekundēm. Nākamās divas vietas ieņēma Arnolds Āriņš un Kārlis Šteinbriks, bet izturīgākā starp dāmām bija Liene Pūķe.

9,4 km distancē par uzvarētājiem kļuva Dainis Āboliņš un Rasa Ikstena, 6,8 km distancē – Niks Zauls un Karīna Putniņa, 3,4 km distancē – Siguldas sporta skolas audzēkņi Jānis Stūrītis un Elizabete Stankeviča, bet 1 km skrējienā Frīda un Elza Saļņikovas pārspēja labāko no puišiem Ņikitu Morozovu.



Tradicionālajām Carnikavas skriešanas sacensībām šogad dots nosaukums "Zibens skrējiens". Iepriekš skrējiena distance veda pa Carnikavas dambi, bet šogad sakarā ar dambja rekonstrukciju ierasto "Dambja skrējienu" aizstāja "Zibens skrējiens", kurā 3 km, 6,5 km un 15 km garās distances veda pa Piejūras dabas parka takām.

Sacensības atklāja "Mego" skrējiens bērniem, kur atbilstoši savai vecuma grupai jaunākie sacensību dalībnieki mērojās spēkiem skriešanā Carnikavas sporta kompleksa stadionā. Pašai jaunākajai dalībniecei carnikavietei Katei Lejiņai ir tikai 2,3 gadi. 400 metrus Kate noskrēja 4,5 minūtēs un ierindojās godpilnajā trešajā vietā savā vecuma grupā, informēja Carnikavas sporta centrā.

Šīs grupas uzvarētāja ir Beatrice Sproģe, zēniem – Filips Jankovskis. Citās grupās bērniem uzvarēja Elza Jākobsone, Olivers Dzenītis, Madara Kļavniece, Endijs Ralfs Želubovskis, Karīna Mellace un Jānis Gustavs Spoģis.

Nedaudz vēlāk starts tika dots 3 km garā "Pickwick" veselības meža apļa dalībniekiem, kurā piedalījās 12 un 14 gadus veci jaunieši, kā arī seniori. Šajā grupā uzvarētāji – Adriana Sanija Kreitenberga, Ralfs Stratans, Monta Rācenāja, Jānis Linards Amtmanis. Senioru grupās pirmās vietas ieguva Viktors Suborins, Nadežda Kavtaskina, carnikavietis Jānis Lūsis un sešdesmitgadīgā Līvija Muša, kurai 3 km distance bija par īsu, tādēļ viņa vēlāk pievienojās nākamajiem skrējējiem – 6,5 km distances dalībniekiem.

6,5 km garajā "Lāču dabas maizes" meža aplī devās jaunieši no 16 gadu vecuma, tautas klases dalībnieki un īpašās "100 kg+" grupas dalībnieki. Tie ir skrējēji, kas ir svarā virs 100 kg, un ar katru reizi viņu skaits palielinās. Šīs grupas uzvarētājs šoreiz ir Carnikavas sporta centra komandas pārstāvis Zintis Varts.

Kā jau ierasts, lielākais dalībnieku skaits bija tautas grupā. Šeit uzvarētāji Kitija Eglīte un Jānis Modernieks. Jauniešu konkurencē pirmās vietas ieguva carnikavieši Sabīne Lūkina un Lauris Rodionovs. Piecdesmitgadnieku konkurencē uzvarēja Mudīte Rītere un Valērijs Jegorovs.

Sacensību trases tiesneši bija īpaši parūpējušies, lai sacensību garākā distance – 15 km "SIS" sporta aplis – nebūtu garlaicīga nevienam dalībniekam. Par "Zibens skrējiena" absolūtajiem uzvarētājiem kļuva Mihails Seļivanovs un carnikaviete Ināra Lūse. Otro goda pjedestāla pakāpienu elites grupā ieņēma Dace Lina un Reinis Ronis, trešo – Darja Ciganoka un Dainis Kozlovskis. S30 grupā uzvarēja Laura Kalniņa, V30 – Emīls Broks, V40 – Normunds Upenieks.