10.06.2014 12:31

Mārupes BMX kluba braucējiem trīs uzvaras Smiltenē

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Mārupiešiem trešā vieta Latvijas BMX klubu komandu čempionātā Mārupiešiem trešā vieta Latvijas BMX klubu komandu čempionātā Didzis Atars

Nedēļas nogalē Smiltenes novada Silvas trasē notika "SMScredit.lv" BMX čempionāta trešā posma sacensībās, kurās startēja 283 dalībnieki, viņu vidū vairāk nekā trīsdesmit Mārupes BMX kluba pārstāvju.

Divās vecuma grupās mārupieši turpināja uzvaru sērijas, nostiprinoties vadībā čempionāta kopvērtējumā. Nepārspēti gan priekšbraucienos, gan pusfinālā, gan finālā kārtējo reizi bija Emīls Allers B7 vecuma grupā un Emīls Edvards Liberts B11 grupā. Abi uzvarējuši visos trijos šīs sezonas posmos.

Pēc neveiksmes (ceturtās vietas) iepriekšējās sacensībās uz uzvaru takas atgriezies Mārtiņš Zadraks (B10 grupa), kurš Smiltenē palika neuzvarēts un atrodas pirmajā vietā čempionāta kopvērtējumā.

Pirmo reizi sezonā uz goda pjedestāla izdevās kāpt Mārupes BMX kluba elites un junioru grupas braucējam Elvim Puromam. Nestartējot vairākiem favorītiem, viņš uzvarēja pirmajos četros braucienos un vienīgi finālā piekāpās Kristeram Lejiņam. Pirmās divas vietas K. Lejiņš un E. Puroms ieņem arī sacensību kopvērtējumā.

Trešās vietas no mārupiešiem Smiltenes posmā ieguva Markuss Domorackis jaunākajā B5-6 grupā, kā arī Emīls Zadraks (B14), Laura Šape (G11-13) un Ingus Saulītis (CR30+).

Dienu vēlāk turpat Silvas trasē risinājās Latvijas BMX klubu komandu čempionāts, un 31 komandas konkurencē Mārupes BMX klubs ieguva godpilno trešo vietu aiz "Tālavas"/Valmieras bērnu sporta skolas un "Rīgas Favorīts"/Rīgas Riteņbraukšanas skolas.

Individuāli uzvaras izcīnīja Emīls Allers, Emīls Edvards Liberts un Elvis Puroms, bet B5 grupā dubultuzvaru svinēja Markuss un Ralfs Domoracki.

14. un 15. maijā BMX sezona Latvijā turpināsies ar "SMScredit.lv" čempionāta ceturto posmu un Smeceres sila kausa izcīņu Madonā.