10.06.2014 09:19

"MX Ādaži" braucēji startē Zaķusalā un Francijā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Raivis Soote Raivis Soote "MX Ādaži"

Svētdien kārtējās sacīkstes aizvadījuši "MX Ādaži" komandas kvadriciklu braucēji. Vieni startēja Superkausa izcīņas trešajā posmā Zaķusalā, citi – Francijas čempionāta posmā.

Tepat Zaķusalā Superkausa sacīkstēs kvadriciklu braucējiem vislabāk veicās Raivim Sootem. Pirmajā braucienā viņš finišēja otrais, otrajā bija piektais, un ar to pietika, lai nosargātu otro vietu posma kopvērtējumā.

Abos braucienos uzvarēja Ralfs Reinfelds no "Rodeo MX Racing Team", bet no "MX Ādaži" pārstāvjiem Rinalds Dišlers-Kirilko ieņēma devīto un Jānis Saldavs desmito vietu. 50 kub.cm un 65 kub.cm iesācēju klasē bērniem piektajā vietā ierindojās Ralfs Kozlovskis, kurš atsevišķos braucienos finišēja ceturtajā un piektajā pozīcijā.

Superkausa kopvērtējumā kvadricikliem pēc trim posmiem līderis ar 193 punktiem ir R. Reinfelds, R. Soote pakāpies uz otro vietu (185 p.), R. Dišlers-Kirilko ir trešais (181 p.), bet Jānis Saldavs, kurš nestartēja pirmajā posmā, ar 101 punktu ir vienpadsmitais.

15. pozīciju Superkausa kopvērtējumā ieņem Edgars Meņģelis, kurš startējis tikai vienā posmā (otrajā) un to arī uzvarējis. Svētdien viņš piedalījās Francijas čempionāta ceturtajā posmā un kopvērtējumā ierindojās septītajā vietā.

Pēc visai neveiksmīgas kvalifikācijas (tikai devītais apļa laiks) sacīkšu pirmajā braucienā neesot izdevies starts, taču pēc vairākām apdzīšanām tomēr izdevies pakāpties uz astoto vietu. Otrajā braucienā latviešu braucējs finišēja septītais.

"Ar sacensībām neesmu apmierināts, bet padoties negrasāmies, analizējam kļūdas un jau tagad ar komandas mehāniķiem un vadību esam ķērušies klāt motocikla uzlabošanai," "MX Ādaži" vietnē citēts E. Meņģelis.