09.06.2014 15:49

Labākās jaunās jātnieces – Jaunmārupē un Ropažos

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Labākās jaunās jātnieces – Jaunmārupē un Ropažos Latvijas Jātnieku federācija

Sporta centrā "Kleisti" brīvdienās notika Latvijas čempionāts jāšanas sportā šķēršļu pārvarēšanā pieaugušajiem, jaunajiem jātniekiem un junioriem, kā arī bērniem.

Sacensībās piedalījās visi Latvijas spēcīgākie konkūra jātnieki, kā arī viesi no Igaunijas un Lietuvas, kuri gan varēja cīnīties tikai par balvām atsevišķos maršrutos, bet ne par vietām čempionāta kopvērtējumā. Čempionu titulus katrā no vecuma grupām sportisti izcīnīja pēc divu maršrutu rezultātu summas, katrā no dienām veicot pa vienam.

Par uzvarētāju junioru un jauno jātnieku konkurencē, veicot maršrutus ar 115/120 cm augstiem šķēršļiem divās fāzēs un 120/125 cm ar pārlēkšanu un handikapu, kļuva Laura Penele ar zirgu Dundas no Jaunmārupes z/s "Lielceri". Otrajā vietā ierindojās Anna Šellere ar Aldari no Baldones novada kluba "Telfas" un trešajā – Nellija Nulle ar Lord Picasso no Garkalnes novada sporta kluba "Gaujas krasti". Turklāt pirmo četru vietu ieguvējas – vēl arī Sabīne Siliņa – summā bija savākušas vienādu punktu skaitu, un izšķirošie izrādījās otrajā dienā uzrādītie rezultāti.

"Uzvara čempionāta kopvērtējumā šajā vecuma grupā bija patīkams pārsteigums, jo manam zirgam Dundas ir tikai seši gadi, tas maršrutu ar 125 cm augstiem šķēršļiem sacensībās lēca pirmo reizi, turklāt bija viens no jaunākajiem zirgiem šajā konkurencē," Latvijas Jātnieku federācijas preses dienestam pauda Laura Penele. "Prieks par paveikto, jo pati šo zirgu iestrādāju, jāju ar to aptuveni gadu un sagatavoju sacensībām. Patiesībā, lai gan ļoti svarīga ir uzvara, man galvenais bija startēt ar jauno zirgu tā, lai pēc iespējas labāk veiktu maršrutu, nevis cīnītos par konkrētu rezultātu."

Bērniem programmā bija 110 cm maršruts divās fāzēs un maršruts ar 115 cm augstiem šķēršļiem un pārlēkšanu. Par Latvijas čempioni kļuva ropažniece Sabīne Siliņa ar zirgu Oniks no jāšana sports kluba "Mežstrazdiņi". Aiz viņas ierindojās Mārtiņš Ernests Pilders ar Picasso (JSK "Meždruvas 1") un Monta Pareiza ar Kaffe no Saldus.

Latvijas čempione bērnu konkurencē Sabīne Siliņa: "Zirgs Oniks startēja ļoti labi, klausīja komandām. Arī junioru un jauno jātnieku konkurencē izlēcu labi, pirmajā dienā biju otrā, bet šodien Kalgari ne īpaši labi klausīja, un paliku ceturtajā vietā. Jāteic, ka maršruti bija gana sarežģīti. Domāju, ka tādi ir jāliek Latvijas galvenajās sacensībās, lai mēs gūtu pieredzi turpmākajiem, arī starptautiskajiem startiem. Ir laba sajūta – smagi strādāts, un tagad ir prieks baudīt augļus par izcīnīto uzvaru."

Pieaugušo konkurencē bija jāveic ātruma maršruts ar 135 cm augstiem šķēršļiem un maršruts ar 145 cm augstiem šķēršļiem ar pārlēkšanu. Divu dienu sacensību summā Latvijas čempiona titulu izcīnīja Aleksandrs Šakurovs ar Gīru (Rīgas Jātnieku klubs), aiz viņa ierindojās Andis Vārna ar Leridu (SK "Quattro") un Ģirts Bricis ar Carlord no Babītes novada jātnieku sporta kluba "Sport de Lux".