09.06.2014 15:10

Latvijas regbija-7 izlasē gandrīz tikai Pierīgas klubu spēlētāji

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Latvijas regbija-7 izlasē gandrīz tikai Pierīgas klubu spēlētāji Zigismunds Zālmanis, Nikon

Pēc aizvadītajiem pēdējiem treniņiem noteikts Latvijas regbija-7 izlases galīgais sastāvs Eiropas čempionātam A divīzijā, kas risināsies Kauņā 14. un 15. jūnijā.

Galvenā trenera lietuviešu speciālista Edmunda Ščavinska vadībā cīņā dosies: Norberts Bekmanis, Ainārs Bērziņš, Kristaps Bērziņš, Dāvis Gauja, Vigo Valdavs juniors, Artūrs Kisle (visi Garkalnes klubs "Livonia"), Valters Raņķis, Elmārs Šefanovskis, Emīls Balodis (visi Ķekavas regbija klubs "Miesnieki"), Mikus Ozols (RK "Sigulda"), Nauris Bērziņš (RK "Ovāls") un Dāvis Zagorskis (LSPA/"Baldone").

Sacensību pirmajā dienā sestdien A apakšgrupā Latvijas regbistiem būs jāspēlē ar Kipru, Dāniju, Horvātiju un Zviedriju. Svētdien vispirms gaidāma noslēdzošā spēle grupā ar galveno favorīti Ukrainu. Komandas, kuras savās grupās ieņems pirmās divas vietas, tiksies pusfinālos, lai noteiktu finālistus cīņā par kausu un līdz ar to arī par vietu jau Eiropā augstākajā – "Grand Prix" – sērijā, kurā startē 12 labākās komandas.

Trešo un ceturto vietu ieguvēji līdzīgi noteiks vietu sadalījumu no piektās līdz astotajai un gandarījuma balvu šķīvi, bet komandas, kuras grupās ieņems piektās un sestās vietas, cīnīsies ne tikai par biķeri, kas pienāksies devītās vietas ieguvējai, bet arī par to, lai nepaliktu pēdējā un nezaudētu vietu A divīzijā. B grupā Kauņā spēlēs Polija, Nīderlande, Moldova, Lietuva, Izraēla un Monako.

A divīzijā Latvija iekļuva pēc uzvaras pagājušā gada vasarā Upesciemā notikušajā B divīzijas Ziemeļu zonas turnīrā, un Kauņā pretinieki būs krietni spēcīgāki nekā tie, ar kuriem nācies cīnīties pēdējos gados, norādīja Latvijas Regbija federācijā. Līdzšinējo nemainīgo regbija-7 izlases galveno treneri Uldi Bautri tagad nomainījis viens no kādreizējiem Lietuvas izlases līderiem E. Ščavinsks, kurš pagājušajā gadā aizveda līdz uzvarai Latvijas regbija-7 čempionātā "Autowelt/Livonia" komandu.