09.06.2014 14:47

Ķekavā startē divi tūkstoši riteņbraucēju

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ķekavā startē divi tūkstoši riteņbraucēju Pēteris Liepiņš

Brīvdienās Pierīgā – Jaunmārupē, Salaspilī un Ķekavā – notika trīs velobraucieni, no kuriem apmeklētības ziņā īpaši izcēlās pirmais Ķekavas velomaratons.

Velobrauciens svētdien pulcēja divus tūkstošus riteņbraucēju, kuri sacentās "Forum Auto" ģimeņu braucienā, "Turkish Airlines" tautas distancē, "Dion" sporta distancē un "Haribo" bērnu braucienā.

90 km garajā sporta distancē vīriešu konkurencē pirmo vietu izcīnīja Armands Bēcis, bet sieviešu vidū ātrākā bija Madara Fūrmane. No Pierīgas riteņbraucējiem sekmīgākais bija salaspilietis Māris Kaļveršs, kurš absolūtajā vērtējumā ieguva septīto vietu un bija labākais savā vecuma grupā (1970./79. g. dz.).

Jaunākajā grupā (1996./97. g. dz.) pirmo vietu izcīnīja Edgars Maculēvičs no Ķekavas novada sporta skolas, bet MS4 grupā (1960./69. g. dz.) trešais bija Mālpils sporta kluba vadītājs Valts Mihelsons. No 69 startējušajiem finišēja četrdesmit riteņbraucēji.

Tautas distancē pirmās vietas savās vecuma grupās ieguva Vladlens Gurkins (Ķekavas NSS) un carnikaviete Gaida Bite, otrās – Krista Ratniece no Baložiem un Justīne Brūvere no Carnikavas, kura bija trešā starp visām daiļa dzimuma pārstāvēm.

"Forum Auto" ģimeņu distancē, kurā lielākoties startēja vecāki ar bērniem, dalībnieki deva priekšroku nesteidzīgākai gaitai un brīnišķīgo laikapstākļu izbaudīšanai. Šajā distancē netika noskaidroti ātrākie un neatlaidīgākie pedāļu minēji, bet balvas tika sadalītas tādās nominācijās kā Kuplākā ģimene, Ātrākā ģimene, "Jautrie minēji", "Velo dinastija", Stilīgākais ritenis u. c.