08.06.2014 19:51

Inčukalna galda hokejistiem Eiropas čempionāta medaļas

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Inčukalna galda hokejistiem Eiropas čempionāta medaļas www.galdahokejs.lv

Rīgā notikušajā Eiropas čempionātā galda hokejā Inčukalna kluba pārstāvji lielākos panākumus guvuši Latvijas izlašu sastāvā komandu turnīros.

"Open" (elites) kategorijas turnīrā, kurā piedalījās 11 valstu izlases, mājinieki dramatiskā cīņā izcīnīja Eiropas čempionu titulu. Pēc grupu turnīra cīņām Latvijas izlase ceturtdaļfinālā ar 21:2 sagrāva Igauniju, pusfinālā ar 13:9 pārspēja Zviedriju un finālā tikās ar Krievijas galda hokejistiem. Mačs beidzās neizšķirti 10:10, un uzvarētāju noteikšanai bija nepieciešama komandu kapteiņu spēle, kuras pagarinājumā Edgars Caics ar 4:3 pārspēja Maksimu Borisovu.

Latvijas komandas sastāvā turnīrā spēlēja arī Inčukalna galda hokeja kluba pārstāvji Edgars Saulītis, Filips Buhtujevs un Matīss Saulītis, kurš bija arī viens no fināla dalībniekiem.

"Open" individuālajā turnīrā visi trīs Inčukalna kluba spēlētāji pēc divu posmu priekšsacīkšu spēlēm iekļuva izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā sešpadsmitdaļfinālā, kurā gan piedzīvoja zaudējumus. 125 dalībnieku konkurencē M. Saulītis ierindojās 19. vietā, F. Buhtujevs 20. un E. Saulītis 22. vietā. Arī pārējiem Latvijas pārstāvjiem spēcīgāko turnīrā pie medaļām tikt neizdevās.

Eiropas čempionātā turnīri notika vēl vairākās kategorijās individuāli un komandām. Par bronzas laureātēm Latvijas izlases sastāvā dāmu komandu turnīrā kļuva Ilze Zuce-Tenča un Elīna Gala no Inčukalna galda hokeja kluba. Pusfinālā latvietes zaudēja zviedrietēm 3:4, bet mačā par trešo vietu apspēlēja lietuvietes 8:0.

Ilze Zuce-Tenča bija ļoti tuvu medaļai arī individuālajā turnīrā. Diemžēl pēc uzvaras ceturtdaļfinālā viņa zaudēja abus izšķirošos mačus pusfinālā un finālā un finišēja ceturtajā vietā 18 dalībnieču konkurencē.

Bronza komandu cīņā tika arī Filipam Buhtujevam junioru turnīrā. Ceturtdaļfinālā Latvijas komanda pārspēja Norvēģiju 8:1, pusfinālā zaudēja Ukrainai 4:5, bet "mazajā finālā" uzvarēja Čehiju 4:2.

Individuāli junioru turnīrā Filips ieņēma septīto vietu, septītais bija arī Aigars Romals bērnu turnīrā dalībniekiem līdz 13 gadu vecumam.

Kopumā Eiropas čempionātam, kam sākotnēji vajadzēja notikt Ukrainas pilsētā Harkovā, bija pieteikušies gandrīz divi simti galda hokeja cienītāju no 14 valstīm.