05.06.2014 15:10

Macukam veiksmīgi sāktā sezona beigusies ar kritienu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Macukam veiksmīgi sāktā sezona beigusies ar kritienu www.motokross.lv

Toms Macuks no Baložiem, būdams viens no galvenajiem medaļu pretendentiem Eiropas motokrosa čempionātā EMX300 klasē, piedzīvojis kritienu un šosezon, visticamāk, vairs nestartēs.

Šīs sezonas pirmajos divos posmos Bulgārijā un Spānijā T. Macuks divas reizes braucienos ierindojās otrajā vietā, divreiz bija ceturtais un kopvērtējumā ieņēma trešo vietu aiz itāliešiem Bernardīni un Madi. Diemžēl trešā posma sacensības Lielbritānijā Tomam izvērtās pagalam neveiksmīgas.

Latvijas Motosporta federācijas Motokrosa komisijā pavēstīja, ka pirmā brauciena laikā, tobrīd atrodoties otrajā pozīcijā, sportists piedzīvoja ļoti neveiksmīgu kritienu. Braucienā T. Macuks atkrita uz septīto vietu, bet pats nepatīkamākais – motocikls kritiena brīdī piezemējies uz sportista kājas un to spēcīgi traumējis. Otrajā braucienā viņš uz starta neizgāja.

Toms atzina, ka spēcīgi saplēstas kājas priekšējās krusteniskās saites un menisks, stipri traumētas arī sānu saites. "Drīzumā paredzēta operācija, un izskatās, ka braukt atsākt varēšu tikai uz nākamgad," ar nelielu nožēlu pastāstījis motobraucējs. Sportistam tuvāko dienu laikā vēlreiz jādodas pie ārstiem, lai noskaidrotu, kad precīzi norisināsies operācija, taču paredzams, ka tā tiks veikta jau tuvāko nedēļu laikā.