04.06.2014 15:18

Pierīgas pludmales volejbola laukumos sāk kļūt karsti

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)

Siguldas un Ropažu laukumos aizvadīti vasaras sezonas pirmie turnīri pludmales volejbolā.

Siguldas pludmalē norisinājās amatieru pludmales volejbola turnīru seriāla "Joker Beach Ball" atklāšanas posms. Tajā sasniegti dalībnieku skaita rekordi – 23 dāmu un 45 vīru komandas, kas patīkami pārsteidzis turnīra rīkotājus.

Dāmu dueti pirmajā posmā tika sadalīti piecās grupās, un 16 komandas no grupu spēlēm turpināja cīņu izslēgšanas turnīrā divmīnusa sistēmā. Pirmo vietu izcīnīja Enija Bidzāne un Alise Lece, kuras līdz to arī ieguva ceļazīmi uz "Joker Beach Ball" lielo finālu. Otrajā vietā Alise Pētersone un Alise Pastare, trešajā – Liene Mellupe un Sanda Ragozina.

Vīri tika sadalīti 10 grupās, un no grupu spēlēm tālāk cīnījās 24 komandas. Trešo vietu izcīnīja Arnis Reliņš un Gatis Slavēns, otrajā vietā ierindojās Jānis Celmiņš un Māris Martuzāns, bet pirmo vietu un ceļazīmi uz lielo finālu izcīnīja Matīss Gabdulļins un Andrejs Baburovs.

"Joker Beach Ball" čempionāts notiek 16 posmos visā Latvijā (dāmām paredzēti astoņi posmi), nodrošinot iespēju uzspēlēt un iekļūt finālā pēc iespējas lielākam pludmales volejbola cienītāju lokam. Finālā nokļūst katra posma labākā komandas, līdz ar to par galveno balvu fondu – 1500 eiro un dažādām pārsteiguma balvām no čempionāta atbalstītājiem – cīnīsies 16 vīriešu un astoņas dāmu komandas.

Vasaras sākšanos pludmales volejbola laukumā nu jau tradicionāli atzīmē Ropažu novada aktīvākie iedzīvotāji. Par uzvarētāju jaukto komandu turnīra pirmajā posmā pārliecinoši tika komanda "Peksis" (Sanda Liepiņlauska un Artis Bogdāns). Aiz viņiem ierindojās komandas "LB" (Laura Lapiņa un Juris Bērziņš) un "Spēka dziriņa" (Baiba Kučika un Raitis Kučiks).

Nākamais Ropažu novada čempionāta posms paredzēts 29. jūnijā Zaķumuižas pludmales volejbola laukumos. Rīkotāji informēja, ka pāri, kas vasaras garumā būs piedalījušies visos četros posmos, pēdējās sacensībās cīnīsies par papildu balvu.

Pirmais no astoņiem posmiem aizvadīts arī Ķekavas novada pludmales volejbola atklātajā čempionātā (otrais paredzēts jau nākamnedēļ). Šosestdien bīča čempionāti turpināsies Ikšķiles novada Tīnūžos un Saulkrastos, bet Mālpilī tiks aizvadīts sezonas pirmais turnīrs. Savukārt svētdien Rīgā startēs "Ergo Open" Latvijas pludmales volejbola čempionāts.