13.04.2012 16:56

Valters un Janičenoks vada basketbola paraugstundu Baložos

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Sandis Valters (priekšplānā) Sandis Valters (priekšplānā) "ZZ Čempionāta" arhīvs

Akcijas "Slaveni sportisti skolās" ietvaros 13. aprīlī uz Baložu vidusskolu devās "VEF Rīga" kluba basketbolisti Sandis Valters un Kristaps Janičenoks.

Sandis Valters pēc atklātās sporta stundas stāsta: "Šī nav mana pirmā stunda ar bērniem – ik pa brīdim piekrītu šādām aktivitātēm, jo tās sagādā prieku un pozitīvas emocijas gan man, gan jauniešiem. Mans uzdevums šodien bija atgādināt par sporta nozīmi, kā arī pierādīt, ka basketbols ir ļoti interesants sporta veids, ko var spēlēt ne tikai puiši vien."


Savukārt Kristaps Janičenoks, kas sporta skolotāja lomā iejutās pirmo reizi, atzīst, ka bijis uztraucies, tomēr viss noritējis veiksmīgi: "Bērni bija priecīgi, labprāt iesaistījās spēlē."

"Visgrūtāk motivēt sportam ir tieši vecāko klašu skolēnus. Jaunieši visu dienu sēž solos un arī pēc stundām nenodarbojas ar fiziskām aktivitātēm. Tādēļ esmu ļoti priecīga par sportistu entuziasmu un iespēju atbraukt viesos pie mums," saka Daiga Jirgena, Baložu vidusskolas sporta skolotāja.

Arī skolēni ir apmierināti par "VEF Rīga" basketbolistu vizīti skolā. Kārlis Grīnvalds no 11.a klases min, ka ar basketbolu nodarbojas jau vairākus gadus, tādēļ tikties ar šī sporta zvaigznēm bijis aizraujoši.

"Sports attīsta ne vien ķermeni, bet arī prātu. Skolēniem atkal un atkal ir jāatgādina par fizisko aktivitāšu nozīmi, tādēļ ar prieku iesaistāmies šajā akcijā," portālam "Apriņķis.lv" pauda basketbolisti.

Akciju "Slaveni sportisti skolās" organizē "Zelta Zivtiņa" sadarbībā ar jauniešu organizāciju "Avantis".